„Nespal jsem ani minutu, zápas jsem si pořád přehrával. Věřím ale, že druhý duel před našimi fanoušky vyhrajeme my a do Ostrohu se ještě vrátíme," burcuje před odvetou brodský trenér Roman Uhříček. „Chtěl bych se fanouškům předem omluvit, ale třetí utkání už nebude. Chceme mít totiž volný víkend," kontroval s úsměvem ostrožský lodivod Ivan Klauda. Kdo bude mít pravdu, bude jasné v pátek večer, druhé pokračování čtvrtfinále začíná v 18 hodin.

UHERSKÝ OSTROH – UHERSKÝ BROD 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Stav série: 1:0

Všeobecně se předpokládalo, že přestřelky, které byly k vidění ve vzájemných zápasech v základní a nadstavbové části, se v playoff nebudou opakovat. Jenže začátek úvodního duelu tomu moc neodpovídal, v úvodních necelých osmi minutách lovili gólmani hned třikrát puk ze sítě.

Jako první kapituloval brodský Zubo, kterého z trestného střílení překonal Stránský. O dvě minuty později ovšem bylo srovnáno, když se prosadil nejproduktivnější hráč Spartaku Michal Ondra. Jenže netrvalo dlouho a Flora opět vrátil vedení na ostrožskou stranu.

„Vstup do zápasu jsme měli parádní, měli jsme spoustu šancí a mohli jsme dát i více branek," řekl domácí kouč. „Je pravda, že start jsme neměli ideální. Na druhou stranu, za stavu 1:1 měl tutovku Doležálek a kdoví, jak by utkání vypadalo, kdyby ji proměnil," litoval Roman Uhříček.

Jeho svěřenci navíc uprostřed zápasu po kombinaci domácího prvního útoku a trefě Lumíra Galušky potřetí inkasovali a museli dohánět dvougólové manko. Ostrožané navíc měli vzápětí dvouminutovou přesilovku pět na tři, čtvrtý gól ale nepřidali.

Pak pochopitelně přitlačili na pilu Broďané, kontaktní branka jim ale nebyla souzena. „Bylo klíčové, že se nedostali na dostřel. V předchozích zápasech totiž vyrovnávali vždy v poslední minutě, teď k tomu nedostali šanci. Psychická pohoda zůstávala na naší straně," pochvaloval si Ivan Klauda, který vyzdvihl výborný výkon gólmana Valúcha.

„Kdybychom dali gól, tak to vypadalo úplně jinak. Bojovali jsme, ale byli jsme o krok pozadu. Puky se k nám neodrážely, přeskakovaly nám hokejky. Jakoby nám chyběla jiskra, kterou právě ten gól mohl vykřesat," posteskl si brodský lodivod. Sympaticky uznal, že Ostroh byl lepší a vyhrál zaslouženě.

Rozhodnuto ale ještě zdaleka nic není. „Vyhráli jsme první bitvu, válku ale ještě ne," uvědomuje si Ivan Klauda.

Branky: 4. z t. s. Stránský, 8. Flora, 31. L. Galuška – 6. Ondra. Rozhodčí: Valentík – M. Kučera, T. Kučera. Vyloučení: 9:9, navíc Flora (UO) a Kubiš (UB) OT 10 min., bez využití. Uh. Ostroh: Valúch – Nevídal, Neuwirth, Kučera, Červínek, Heča, Zahradný, Vaněček – Antonovič, L. Galuška, V. Galuška – Rauš, Mika, Flora – Tóth, Ťok, Stránský – Beneš. Trenér: I. Klauda. Uh. Brod: Zubo – Kubiš, Pšeja, Gureň, Řezníček, J. Vaněk, Surý, P. Vaněk – Doležálek, Holík, Nesrsta (21. Bumbál) – Okénka, Gergela, Ondra – Obadal, Šiller "A", Hladiš – Bumbál, Pavlůsek. Trenér: R. Uhříček

Druhý zápas se hraje v pátek od 18 hodin v Uherském Brodě, případný třetí duel by se uskutečnil v neděli od 17 hodin v Uherském Ostrohu.