Někdejší extraligoví útočníci beranů Petr Mokrejš a Tomáš Němčický z Uherského Ostrohu budou patřit ke klíčovým borcům svých týmů. Slovácký celek navíc vede Tomášův starší bratr Roman.

„Mám pocit, že se jim Tomáš v Kroměříži zranil, má problémy s ramenem. Pokud ale nastoupí, musíme ho úplně eliminovat, nedat mu žádný prostor a pak můžeme myslet na úspěch,“ uvědomuje si hlavní kouč Brumova Josef Zavadil.

Rozhodovat prý budou brankáři. Podle Zavadila má na tomto postu Ostroh ve Valúchovi slabinu. „My máme Petra Tučka, což je naše jistota. Oni mají gólmana, který když má formu a den, tak dokáže zachytat, ale není to žádný zázrak,“ myslí si zkušený trenér.

Brumov v základní části svého soka dvakrát porazil (6:3, 2:1), ale ve finále se hraje od nuly. „Play off je jiná soutěž. Už jsem na to kluky upozorňoval, aby na ty dva zápasy úplně zapomněli. Psychika dělá divy, musíme hrát s morálkou,“ nabádá své svěřence Zavadil. „Čeká nás velmi nepříjemný soupeř. Čtyři roky hrají spolu a jsou sehraní a konsolidovaní, navíc posílení o výhru v Kroměříži. Přiznám se, že jsem ji nečekal. Jsou nyní psychicky nahoře. Musíme hrát disciplinovaně, což bude rozhodovat na obě strany,“ je přesvědčen Josef Zavadil před sérií na tři vítězná utkání.