Zastupitelstvo města totiž v minulém týdnu přikleplo hokejovému klubu jen minimální finanční podporu, a ten tak má prostředky pouze na další měsíc až dva fungování. „V krajním případě hrozí, že se budeme muset odhlásit ze soutěží. První na řadu by pochopitelně šli muži, pak možná i mládežnické týmy. Nechceme to dopustit, ale situace je opravdu kritická," říká sekretář HC Uherské Hradiště (HC UH) Richard Šebestů.

Hradišťský klub, který kvůli změně loterijního zákona přišel o hlavního sponzora, doufal, že tento schodek ve financování pomůže zahladit právě město. Z peněz, které nově získává z loterií. Jenže to se nestalo. „Na zasedání zastupitelstva nám dali jen o třicet tisíc víc, než na minulé pololetí. Na řadu proto skutečně může přijít nejčernější scénář," říká Richard Šebestů.

Starosta Uherského Hradiště Květoslav Tichavský tuto informaci slyšel jen velmi nerad. „Přiznám se, že z hokejového klubu toho příliš nevíme. Určitě ale uděláme všechno pro to, aby se situaci povedlo vyřešit a nedopadla především na mládež. Mládežnický sport pro nás totiž vždycky byl a je hlavní prioritou," podotkl starosta.

„Osmého října jdeme na radnici, abychom o celém stavu jednali," prozradil Petr Sakrajda, trenér mužů a člen výboru HC UH, termín, kdy by se pro hradišťský hokej snad mohlo zablýsknout na lepší časy.

Další neradostná událost pro hradišťský hokej se přihodila včera. Muži neodcestovali k přípravnému zápasu do Uherského Ostrohu.

„V pátek na tréninku nás bylo třináct, v průběhu neděle se mi ale ze zdravotních důvodů omluvili čtyři hráči. Na sraz jsme normálně přišli, jenže jsme zjistili, že bychom nedali dohromady ani dvě pětky, tak jsme museli zavolat do Ostrohu, že nemůžeme přijet," vysvětlil trenér HC Uherské Hradiště Petr Sakrajda.

V táboře rivala ale tato zpráva vyvolala velké naštvání. „Měla to být generálka před startem soutěže, poprvé jsme měli hrát v plné síle, takže samozřejmě naštvaní jsme. Kdybychom to věděli, tak si pozveme někoho jiného," zlobil se manažer ostrožského klubu Bronislav Zápařka. „Myslím, že Hradiště mohlo povolat nějaké juniory a zápas bez problémů odehrát. Lidi se tady na ten zápas těšili, nechci ani slyšet, co tady bude létat vzduchem," povídal Zápařka zhruba hodinu před plánovaným začátkem duelu.

Vývoj situace v HC Uherské Hradiště budeme nadále sledovat.