UHERSKÝ BROD - UHERSKÝ OSTROH 6:2 (2:0, 2:0, 2:2)

Stav série: 2:0

Plány Ostrožanů na vyrovnání série vzaly za své hned v úvodních minutách utkání, když ve dvojnásobném oslabení a následně po hezké akci první brodské útočné formace inkasovali dvě branky. „Začátek se na celém zápasu hodně podepsal. Domácí pak mohli hrát svoje," připustil manažer hostujícího týmu Bronislav Zápařka. „Duel jsme bez větších potíží kontrolovali, jsem spokojený," doplnil brodský lodivod Zbyněk Kůdela.

Ostrožany hodně nadzvedlo nepotrestané krvavé zranění Buřiče z poloviny první třetiny. „Co říct k tomu, když rozhodčí prohlásí, že si to udělal sám. Ale copak se někdo rozpáře hokejkou sám? Kdyby dostali dvě plus dvě minuty, mohl se zápas třeba vyvíjet jinak," zlobil se Bronislav Zápařka.

Takto ale na ledě jasně dominovali domácí, kteří v prostřední části navýšili svůj náskok na 4:0. Teprve pak se dočkali i hosté. „Ještě jsme tam trefili břevno a tyčku, Oharek je měl dobře postavené. Být to o dva, či dokonce o jeden gól, ještě to mohlo být zajímavé," litoval manažer Uherského Ostrohu.

Domácí pak ovšem naplnili normu dvou branek na třetinu a bez problémů dokráčeli k druhému triumfu. „Opravdu se mi líbí, jak hrajeme. Jsme produktivní, důrazní před oběma brankami i v soubojích jeden na jednoho," pochvaloval si Zbyněk Kůdela.

Jeho mužstvo, zdá se, načasovalo formu na pravý čas. Po trápení v základní části hráčům narostla křídla. Podaří se ještě Ostrožanům přistřihnout je? „Jsme rozbití, zdecimovaní. Na rovinu říkám, že by se musel stát zázrak, abychom sérii otočili. Ty se však občas dějí," naznačil Bronislav Zápařka, že jeho tým se ještě nevzdává. „Může se jim přestat střelecky dařit, nám se rozchytá gólman, začne nám to najednou klapat… Stát se ještě může cokoliv. Každopádně, pokud by se nám teď povedlo vyhrát, byla by to velká vzpruha," dodal jedním dechem.

Že zraněné zvíře ještě může pořádně ublížit, toho si je dobře vědom i Zbyněk Kůdela. „Pořád nám ještě jedna výhra chybí. Ostroh nás doma určitě bude chtít dostat pod tlak, já ale věřím, že to zvládneme. Chceme soupeře dorazit," přiznal zkušený kouč.

Branky: 3. Pšeja, 6. a 24. P. Obadal, 27. Kubiš, 54. Gergela, 56. Pospíšil 46. Šlapák, 60. Lenkovič. Uh. Brod: Oharek Surý, Hlatký, Měšťánek, Gajdošík, Přikryl, Pšeja Schuster, Gergela, P. Obadal Šiller, Kubiš, Smetana Okénka, Novák, Kotačka Čech, Pospíšil. Trenér: Z. Kůdela. Uh. Ostroh: Valúch Nevídal, R. Kučera, Stašek, Frolek, Vaněk, Beneš Tóth, Galuška, Lenkovič Rauš, Klimovič, Flora Šlapák, Duchoslav, Buřič. Trenér: K. Buřič.

BRUMOV - UHERSKÉ HRADIŠTĚ 7:1 (2:0, 3:1, 2:0)

Stav série: 2:0

Hradišťané přijeli v podstatně silnější sestavě, o to hůř ale dopadli. „Bylo vidět, že první zápas, který jsme hráli s osmi juniory a staršími dorostenci, domácí podcenili. Tentokrát nic neponechali náhodě, od začátku měli jasně navrch," přiznal hostující trenér Petr Sakrajda.

Brumov vedl po úvodní třetině 2:0, hned po startu prostřední části ale Červenka snížil. Reakce domácích však byla blesková, o minutu později už na ukazateli svítilo 3:1. V polovině zápasu pak nejlepší hráč na hřišti Martin Záhorovský přidal čtvrtý gól domácích, a podtrhl tak svůj úžasný výkon, když na prvních třech brankách se podílel asistencí. „Jeho lajna s Holíkem a Antonovičem hrála výborně. My jsme naopak působili ustrašeným dojmem a lepší výsledek jsme si nezasloužili," přiznal sportovně po prohře 1:7 Petr Sakrajda.

Hradišťský kouč však věří, že jeho svěřenci v sobě ještě najdou síly, aby semifinálovou sérii alespoň trochu zdramatizovali. „Proti rozjetému soupeři to nebude jednoduché, bylo by ale hezké vyhrát a už kvůli našim fanouškům prodloužit sérii do čtvrtého zpasu, který by se v sobotu hrál opět u nás."

Branky: 7. Šudoma, 10. Antonovič, 22. Plachtovič, 31. Záhorovský, 32. Vraník, 56. Ondra, 60. Šimek 21. Červenka. Uh. Hradiště: Hubáček Pochylý, Škubal, Studený, Müller, Černý, Lišaník Červenka, Fridrich, Hruboš Haničinec, Bureš, Burša Tomešek, Fuksa, Nikl. Trenér: P. Sakrajda.