„Týmy v předkole jsou výkonnostně vyrovnané a z tohoto pohledu je mi jedno, s kým se utkáme. Přesto prozradím jedno mužstvo, se kterým bych hrál jen nerad. Je to Šternberk. Není to ale kvůli tomu, jak hrají. Prostředí tamního stadionu je totiž šílené smrad, zima, nepořádek," říkal před týdnem uherskobrodský trenér Zbyněk Kůdela. Přání se mu tedy nevyplnilo. „No, co se dá dělat. Kéž by tam aspoň zatopili v kabinách. Ale snad tam pojedeme pouze jednou," snaží se najít ideální scénář pro průběh semifinálové série.

Aby však Broďané absolvovali pouze jeden „výlet" na nehostinný stadion, musí semifinále zvládnout na nejmenší počet zápasů to znamená dnes a v sobotu vyhrát doma a v neděli vyplnit šternberskou stodolu. A to nebude vůbec jednoduché. V základní části byla bilance obou soupeřů vyrovnaná. Šternberk zvítězil v Brodě 6:3, žlutomodří mu pak porážku vrátili, na Hané vyhráli 4:2.

„Hodně bude záležet na tom, v jaké sestavě bude soupeř hrát. Často jezdili ve dvanácti hráčích, v posledních zápasech už však bývali kompletní," upozornil Zbyněk Kůdela, jehož mančaft určitě nebude v plné síle. Kvůli pochroumané ruce nemůže nastoupit Marek Schuster, disciplinární trest vyřadil obránce Pavla Bahulu. „Má stopku až do 31. března, když bychom postoupili, tak zkusíme po půlce požádat o prominutí zbytku trestu," poznamenal brodský lodivod.

Ten může před dnešním úvodním zápasem přijít i o největší útočnou hvězdu Pavla Obadala. „Hraje se i play off druhé ligy a jestli bude jako rozhodčí nominovaný na nějaký zápas, tak máme smůlu," strachoval se včera Zbyněk Kůdela, podle kterého budou sérii rozhodovat tradiční věci výkony gólmanů a disciplína.

PROGRAM SEMIFINÁLE:

1. zápas dnes: Uh. Brod Šternberk (18). 2. zápas sobota 9. 3.: Uh. Brod Šternberk (17). 3. zápas neděle 10. 3.: Šternberk Uh. Brod (17). Případný 4. zápas středa 13. 3.: Šternberk Uh. Brod (18). Případný 5. zápas sobota 16. 3.: Uh. Brod Šternberk (17).