Mezi zájemci o třetí nejvyšší hokejovou soutěž jsou i Vsetín a Uherské Hradiště

Tým HK Kroměříž bude hrát v sezoně 2008/2009 jen krajský přebor. Do této soutěže se klub vrací přesně po deseti letech působení ve II. lize.
„Vedení klubu předložilo delegátům na valné hromadě návrh jak dál a bylo na nich, pro kterou z variant se rozhodnou,“ vysvětlil manažer klubu Karel Holík.

Největší překážkou hrát druhou ligu i v příštím roce byl pro mužstvo, které bojovalo až do konce o záchranu, nedostatek financí.

„V rámci druhé ligy se náš rozpočet pohyboval v dolní polovině soutěže. Přesto bychom potřebovali pro první mužstvo asi dva a půl milionu korun. Taková částka se nám nepodařila zajistit. Nechtěli jsme si vzít na triko něco, co nebudeme schopni finančně zvládnout. To nejde,“ upozornil Holík.
Náklady na II. ligu by mohli ještě narůst v závislosti na opravě střechy zimního stadionu. „Nemáme jistotu, že vše bude hotové do konce srpna. V opačném případě bychom museli někam za ledem dojíždět a náklady na přípravu by tak ještě narostly,“ připomenul kroměřížský manažer.

Zájem odkoupit druholigovou licenci od Kroměříže mají čtyři kluby. Jak potvrdil Holík, jsou to Uherské Hradiště, Vsetín, Vrchlabí a Kutná Hora. „Do konce dubna chceme jednání o prodeji uzavřít. Podle našich představ by se prodej mohl uskutečnit za částku kolem půl milionu korun. Chceme, aby se druhá liga hrála co nejblíže, aby hráči, kteří v Kroměříži hráli, mohli tuto soutěž hrát dál. Samozřejmě, pokud bude nabídka z jiných klubů podstatně vyšší než půl milionu, pak se zřejmě dohodneme,“ předpokládá Karel Holík.

Při poslední účasti kroměřížského klubu v krajském přeboru v sezoně 1998/99 byl tehdy na místě předsedy Petr Velinský.

„Nové vedení slibovalo, že se o kroměřížský hokej postará. My jsme kdysi byli v daleko těžší situaci a soutěž jsme udrželi, ale stávající vedení složilo zbraně hned. Měli se o finance víc starat. Prodej bude mít velký negativní dopad na mládež i na diváky,“ myslí si Velinský.

Jedním ze zájemců o koupi licence je i HC Uherské Hradiště, který by se mohl do druhé ligy vrátit po sedmi letech. Zástupci hradišťského klubu si pospíšili a v Kroměříži jednali už včera dopoledne.

„Žádné definitivní resumé z té schůzky ale nevyplynulo,“ říká sekretář Uherského Hradiště Richard Šebestů. „Jen jsme se informovali o našich představách. Zatím nemá cenu se bavit o konkrétní částce, za kterou by bylo možné licenci získat. S Kroměříží nás pojí dobré vztahy a jsou nám nakloněni, rozhodovat ale zřejmě bude, kdo nabídne nejvíc,“ myslí si Šebestů.

Hradiště rozhodně nemíní jít do nějakých finančních dostihů. „Máme daný určitý limit, kterého se budeme držet. Zájem prý mají další dva moravské a dva české kluby. Jestli třeba Vsetín položí na stůl velký balík, přeplácet jej nebudeme,“ dodal hradišťský sekretář.

Michal Sladký