UHERSKÉ HRADIŠTĚ– UHERSKÝ OSTROH 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)

Takový výprask se nečekal! Azačátek tomu také nenapovídal. Oba týmy se soustředily především na pozornou hru vobraně, takže až do 13.minuty byl zápas naprosto vyrovnaný. Pak sice domácí zrychlého protiútoku otevřeli skóre, hosté ale stále byli ve hře. „Měli jsme přesilovku, jenže jsme ji nevyužili a naopak jsme inkasovali druhý gól,“ zlobil se Bronislav Zápařka, generální manažer Uh. Ostrohu.

Přímo z trestné lavice si najel na přihrávku Andrýsek a tváří v tvář Bříštělovi se nemýlil. Když vzápětí přidal po úniku Šupka třetí branku, bylo rozhodnuto. „Dva rychlé góly soupeři zlomily vaz, byl to rozhodující okamžik utkání,“ konstatoval hradišťský trenér Petr Sakrajda.

Ve druhé třetině byla hra rozkouskovaná častými vyloučeními a příliš toho, až na gól Kotačky, k vidění nebylo. Závěrečná část se pak změnila v povinnou dohrávku, pro Ostrožany pak navíc v dovršení debaklu. Hradišťané trestali především nedisciplinovanost hostů, kteří byli stále častějšími hosty na trestné lavici.

„Musím říct, že mě dneska Ostroh zklamal. Předváděli naivní hokej a výsledek, i když je poměrně krutý, je pro ně ještě milosrdný,“ uvedl domácí trenér Petr Sakrajda. Manažer Uh. Ostrohu Bronislav Zápařka viděl hlavní příčinu vysoké porážky v nesehranosti jeho týmu. „Zranění nám udělala velkou čáru přes rozpočet. Ani jeden útok nebo obrana nehraje v obvyklém složení, což je na naší souhře strašně vidět.“

Už dnes od 17 hodin čeká oba protivníky v Uh. Hradišti druhý zápas semifinále. A oba tábory se shodují, že výsledek úvodní bitvy nebude mít na jeho průběh vliv. „Musíme si uvědomit, že opět začínáme od stavu 0:0 a nikdo nám nic nedá zadarmo. Musíme k utkání přistoupit stejně jako k tomu prvnímu,“ říká Sakrajda. „První zápas se nám sice nepovedl, zkusíme něco vymyslet teď,“ slibuje Zápařka. „Nic není předem ztracené.“

Branky: V. Kartusek, Andrýsek, Šupka, Kotačka, Boháč, Barák, Žaluda. Uh. Hradiště: Kupka - Stašek, T. Kartusek, Lorenc, Fr. Krystýnek, Fornůsek, Miko, Hefka - V. Kartusek, Kotačka, Šebestů - Schuster, Boháč, Žaluda - Barák, Andrýsek, Šupka. Trenér: P. Sakrajda. Uh. Ostroh: Bříštěla - Frolek, Šudřich, Létal, Večerka, Uherek, Kučera - Kašný, Dobřecký, Slaný - Vitoslavský, Šerka, Bečka - Franěk, Ťok, Peprníček. Trenér: L. Galko. Stav série: 1:0.

Přečtěte si také:

Play off začíná, obhájí Broďané titul?