Galerie: 5. ročník cisterciácké pečetě

O šampionovi museli tři porotci rozhodnout mezi třemi víny, která dostala nejvíce bodů. Degustátoři si všímali nejenom barvy, chuti, ale i vůně vína. Ostruhy získávala mezi porotci jedna ze studentek UTB Zlín. Mešní a košer vína hodnotily jen tak zkusmo studentky UTB Zlín. V plivátku skončilo chuťově zhodnocené víno Pavlem Bartoškem. Vinař a degustátor Břetislav Jakubík ze Zlechova počítal body u jednotlivých vzorků vína. Degustátor Vojtěch Luža mladší z Velehradu má bohaté zkušenosti s pěstováním vína. Načerpal je od svého táty. Vína degustátorům nalévali studenti UTB Zlín. K hodnocení vín zasedli degustátoři v sále Velehradského domu svatých Cyrila a Metoděje. Předsedou hodnotitelské komise byl už popáté Pavel Vajčner ze Znojma (první zleva). Vpravo je prezident soutěže Cisterciácká pečeť Josef Vaculík.