„Odehrál jsem na tom postu v minulosti několik sezon, takže žádný problém. Měl jsem tam víc balonů. Mrzí mě ale první půlka, tu jsme nezvládli," říká muž, který v pondělí oslaví třiatřicáté narozeniny.

První půlka byla z vaší strany hodně ospalá..

První poločas jsme, nechci říct, že prospali, ale byl tam cítit ze soupeře až moc velký respekt. Byli tam mladí a nezkušení kluci, třeba Peťa Chyla hrál ligu vůbec poprvé. Toho respektu tam bylo až zbytečně moc. Viděli jste sami, že druhý poločas to najednou šlo. Plzeň se nakonec ještě o výhru bála.

Krátce po změně stran přišel na hřiště Libor Došek. To vám hodně pomohlo…

Libor nám vždycky pomůže. Začali jsme hrát jednodušeji, Došan to vepředu vždycky podrží. Dařilo se i Konemu, odehrál výborný zápas, konečně se mu povedl, snad tak bude pokračovat.

Role defenzivního záložníka vám sedla. Cítil jste to podobně?

Na tom postu jsem odehrál x sezon, takže to nebyl až takový problém. Mám tam víc balonů než vzadu, máte pravdu, hrálo se mně dobře.

Před pěti lety jste v Plzni působil. Jsou ty zápasy pro vás víc motivující?

Už ani ne. Už před zápasem jsem říkal, že Viktorka je naše top mužstvo, takže to je motivace sama o sobě. Jenom škoda, že jsme nezvládli líp první poločas.

V přípravě neměla Viktorka přesvědčivé výsledky. Bylo cítit, že nemá takovou sílu?

Příprava na ligu toho moc neukáže, mančafty nejsou rozehrané. Chtěli jsme Plzeň potrápit, myslím si, že se nám to povedlo. Znovu říkám, škoda první půlky, byla z naší strany až moc bojácná.

Spoustu osobních soubojů a zákroků pískal rozhodčí ve prospěch soupeře. Viděl jste to podobně?

Nevím, k rozhodčímu se nechci vyjadřovat, to je potom na pokutu. To raději něco koupím pro malou domů.

Jak jste viděl obě penalty?

Myslím, že obě byly naprosto jasné.