Unikal, nebezpečně centroval a už po třech minutách hry si zapsal první gólovou přihrávku. K parádnímu výkonu nové posile Slovácka chybělo jediné vstřelený gól. „Měl jsem dvě šance, kdybych alespoň jednu proměnil, tak mohl být zápas klidnější," litoval po utkání ještě na podzim hráč slovenské Senice.

Překvapilo vás, kolik vám nechával soupeř na vaší straně prostoru?

Nevím, asi mě neznali. Je pravda, že jsem měl dost prostoru na úniky a centry, je jen škoda, že z toho nevyšel ještě nějaký další gól. Ve druhé půlce jsem měl obrovskou šanci, šel jsem sám na gólmana, chtěl jsem si dát balon vedle něj, nevyšlo to, škoda. Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli, potěšila i ta přihrávka, Kuba tak krásně prostřelil, takže paráda.

Ještě větší příležitost jste zahodil zhruba v patnácté minutě. Z pěti metrů jste přestřelil.

To byla tutovka. Bylo tam klubko hráčů. Sledoval jsem je a pořádně ani neviděl, kde je míč. Byl jsem připravený na volej, brána byla prázdná, měl jsem tu situaci řešit placírkou. Měl jsem dvě obrovské šance, kdybych alespoň jednu proměnil, tak mohl být zápas klidnější.

Levá strana soupeře byla hodně průchodná. Byla na tom postavená vaše taktika?

Trenér říkal, že jejich krajní beci jsou pomalejší, že se přes ně můžeme snadněji prosadit. Škoda že jsem se neprosadili víckrát, šance na to byly, i když nakonec můžeme být rádi za výhru. Ve druhé půlce nás Jablonec přitlačil, nemohli jsme se dostat do hry.

Před zápasem jste tvrdil, že přijede fandit celá rodina, že přijedou všichni Hujerovci. Měl jste jejich podporu v hledišti?

Nechtěl bych říkat Hujerovci, jim se to moc nelíbí. Přijeli rodiče, přítelkyně, brácha a babička, fandili na tribuně. Byli rádi, že viděli trošku větší fotbal než v Senici. Víc diváků a lepší atmosféru, myslím, že mohli být spokojení.

V Senici byla atmosféra na zápasech vlažnější?

Slovenská liga je hlavně daleko defenzivnější, když hrajete doma, tak soupeř zaleze a hrozí jenom z brejků. I lidí chodí míň, větší návštěvy byly jenom na Slovan, Trnavu a na derby s Myjavou. Doufám, že na Slovácko bude chodit tolik diváků na každý zápas, a když budeme vyhrávat, tak jich ještě přibude.

Střídal jste dvě minuty před koncem, řekl jste si o to?

Zahltil jsem se na začátku zápasu, cítím se nachlazený a ke konci už jsem nemohl. Nechal jsem na hřišti všechno, ke konci už jsem měl před očima černo, o střídání jsem si řekl.

Máte 22 bodů a upevnili jste si v tabulce osmou příčku. Co to pro vás znamená?

To znamená, že chceme získat další body. Výhra je hezká, ale nesmíme usnout na vavřínech. Dotáhli jsme se na Jablonec, ale ještě není nic jistého, musíme bojovat o další body.