V minulém zápase jste padli na půdě zachraňujícího se Hradce, čím to?
Ten zápas se nám vůbec nepovedl. Ovlivnila to rychlá branka z penalty a nám se pak vůbec nedařilo. Hráli jsme v křeči, celý první poločas jsme se nedostali do hry. Po přestávce se nám podařilo vyrovnat a já si říkal, že teď už to půjde. Jenomže neuplynuly snad ani dvě minuty a my jsme zase prohrávali.

Spravit si to u fanoušků v sobotu, porazit Liberec ale nebude jednoduché…
Liberec má nyní formu, takže nás čeká další těžké utkání. My jsme ale s Hradcem a Karvinou získali jenom bod, což je málo. Když jsme nebodovali v Plzni a se Slavií, tak nás to mrzelo, ale herně jsme nezklamali, navíc to bylo s mužstvy, která se perou o ligový titul, kdežto z posledního dvojzápasu jsme čekali mnohem víc.

Je vaším největším problémem koncovka?
Zakončení se věnujeme na každém tréninku, ale nedaří se nám tu efektivitu přenášet do zápasu. V utkání s Karvinou jsme jenom za první poločas měli snad čtyři tutovky, ale dali jsme jenom jednu branku a ve druhém poločas jsme o výhru přišli. Musíme zrychlit přihrávky a hlavně proměňovat šance. Věřím, že to konečně prolomíme už s Libercem a s našimi fanoušky si užijeme pozápasovou děkovačku.

Ligu končíte dvěma domácími zápasy, po Liberci přijede Sparta. Tam si brousíte zuby také na tři body?
Chceme samozřejmě vyhrát každé utkání, s domácím publikem bychom se chtěli rozloučit pokud možno vítězně. Každé utkání je jiné a jak se ukazuje tak hrát, ale i prohrát se dá s kýmkoliv. Poslední zápasy asi trochu pokazily celkový dojem ze sezony, což je škoda. O to větší chuť po vítězství teď musíme mít.

Autor: Marek Jurák