Dvacetiletý útočník byl v minulé sezoně s pěti brankami nejlepším střelcem mužstva, v nadcházejícím ročníku se od něj očekává ještě větší příspěvek.

Že by to mohlo jít, naznačil v duelu proti Dinamu Záhřeb.

V několika nadějných šancích sice zaváhal, po hodině hry se ale mazácky zbavil svého strážce a levačkou poslal míč pod břevno. Povedená akce by mu měla zvednout sebevědomí.

"Trefil jsem tyčku, naštěstí se to ke mně odrazilo zpátky, udělal jsem zasekávačku, stoper proletěl a já jsem dal gól. Mám z něho velkou radost," usmíval se po zápase mladý střelec.

Moc dobře věděl, že skórovat měl už dřív.

"Nepadá mi to tam, ale aspoň jednou to tam spadlo," oddechl si Tomáš Zajíc.

1.FC Slovácko. Ilustrační foto.
Proměněné Slovácko přemohlo Dinamo Záhřeb

V prvním utkání na herním soustředění ve Slovinsku se představili oba gólmani. Jako první se do brány postavil Michal Daněk, který udržel čisté konto. Z výsledku první půle ale velkou radost neměl.

"Myslím, že jsme měli vést 3:0, jenže šance, které jsme měli, jsme neproměnili," všiml si zkušený gólman.
Díky tomu Chorvati zůstali ve hře a po změně stran vyrovnal i hru.

"Dali nám na 1:1, my jsme se ale po té facce od Baníku vzpamatovali, což jsme dokázali tím, že jsme Dinamo nakonec porazili. Pro naši další práci je to pozitivní výsledek," dodal Michal Daněk.

Dobře se hodnotil zápas i jeho rivalovi v boji o post brankářské jedničky Milanu Hečovi, který musel v předchozím zápase s ostravským Baníkem spolknout šest hořkých pilulek.

I když jednou inkasoval (na střelu neměl nárok), předvedl několik pěkných zákroků, jimiž pomohl k těsné výhře.

"Už bylo potřeba něco chytit. Doufám, že jsem se tímto chytil a půjde to teď všechno líp," nechal se Milan Heča slyšet pro webové stránky Slovácka. 

1. FC Slovácko. Ilustrační foto
Slovácko se utká se slavným AS Řím, fanoušci mohou jet na zápas zdarma