„Všechny hráče, kteří jsou na hostování, sledujeme, jezdíme se na ně dívat. Buď já nebo Jirka Dekař. Nikomu to předem nehlásíme, ani jejich trenérům. Dobře víme, že skvěle si vede Standa Hofmann, patří v Sokolově k oporám, myslím si, že po skončení sezony by se mohl znovu objevit v našem kádru," pochválil defenzivního fotbalistu asistent trenéra Slovácka Michal Kordula.

Hofmann opravdu prožil v Sokolově vydařený půlrok, v klubu ho dokonce vyhodnotili jako Muže podzimu. Jeho mužstvo je na sedmé příčce druholigové tabulky a on na hřišti nechyběl ani jedinou minutu. Navíc svoje výkony vyšperkoval třemi vstřelenými góly. „Jsem spokojený, angažmá v Sokolově musím hodnotit jenom pozitivně. Nastupoval jsem na místě stopera, odehrál jsem všechno a dal i nějakou branku," ohlíží se za podzimem Stanislav Hofmann.

Forvard Josef Čtvrtníček prožil v červeném dresu Třince parádní jaro. Ve 14 zápasech vstřelil 9 branek. Po postupu Severomoravanů do druhé ligy se ale gólostroj zasekl. Jediná trefa v devíti druholigových zápasech zdaleka nesplňuje ani jeho představy. „Ještě jsem měl čtyři gólové přihrávky, ale mělo to být mnohem lepší," uvědomuje si.

Částečně si svou střeleckou impotenci odchovanec drnovického fotbalu vynahradil v Poháru České pošty. „Ve třech zápasech jsem dal pět gólů. Ten nejcennější proti Dukle na 1:1. Vyrovnal jsem devět minut před koncem, ale nakonec jsme vypadli na penalty," vzpomíná.

Druholigový nováček je v tabulce na 12. místě, od sestupových pozic ho dělí jediný bodík. O nějaké spokojenosti se pod Javorovým vrchem tedy příliš mluvit nedá. „Schází nám nějakých sedm bodů a mně tak čtyři až pět branek," dobře ví Josef Čtvrtníček, který se v závěrečných dvou zápasech kvůli nemoci neobjevil ani na lavičce.

Další útočník Slovácka Radek Szmek hostuje v třetiligovém Chomutově od jarní části sezony. V prvním půlroce odehrál všechny zápasy a vstřelil pět branek, v létě se však podrobil operaci kolena a herní pohoda se vypařila.

„Neabsolvoval jsem letní přípravu a vynechal čtyři zápasy, potom už jsem hrál stabilně, ale moje dřevěné nohy daly, bohužel, pouze jeden gól," říká s úsměvem. Nad svým dalším setrváním v Chomutově už se ale příliš neusmívá. „Hostování mám ještě do léta, ale v klubu nastaly jisté problémy, takže další moje působení je značně nejisté," sdělil o svém angažmá v Podkrušnohoří 27letý forvard.

V druholigové Vlašimi hostuje levý obránce Jaroslav Starý. Po jarní anabázi v ostravském Baníku odehrál na podzim za Graffin 13 zápasů.

Sládek hraje v Belgii, Kovář podstoupil operaci kotníku

Uherské Hradiště – Další hráči, kteří ještě v uplynulé sezoně patřili do kádru Slovácka a odešli na přestup, si vedou v nových klubech se střídavými úspěchy. Zřejmě nejlepší pozici si vybojoval Peter Sládek. Jaro a část podzimu odehrál v dresu prvoligové Myjavy. Koncem října zamířil na hostování do týmu nováčka nejvyšší belgické soutěže K. V. Ostende. Smlouvu zde má podepsanou do 30. června 2014 s možností další opce.

Parádně si vede Makedonec Ilija Nestorovski, jenž zakotvil v druholigovém chorvatském klubu Inter Zaprešič. Po podzimu je jeho mužstvo na třetí příčce tabulky a bývalý útočník Slovácka v 15 zápasech nasázel 11 branek.

V nejsložitější situaci je Marián Kovář. V silné konkurenci jablonecké ofenzivy se v úvodu podzimu dostal jenom čtyřikrát na lavičku náhradníků. Trenér Skuhravý ho na hřiště neposlal ani na jedinou minutu. Za juniorku odehrál osm zápasů a vstřelil jednu branku. Jeho pozici ještě víc zkomplikovalo zranění nohy. V závěru října byl na plastice vazů levého kotníku.

„Už ze Slovácka jsem neměl vazy v pořádku. Bohužel, přišel na to až doktor v Jablonci. Pan Pelta s panem Paskou mně domluvili operaci. Začátkem prosince jsem začal rehabilitaci. Naplno bych měl začít trénovat po domluvě s trenérem Skuhravým až ve druhé půlce ledna na soustředění na Kypru," nastiňuje svoji fotbalovou budoucnost Marián Kovář.