Jedním z nich byl i Ladislav Volešák, který zažíval hodně rozpolcené pocity.

Po čtvrt hodině hry nepochopitelně selhal ve stoprocentní šanci, ve druhém poločase se parádně trefil z přímého kopu a dvanáct minut před koncem byl vyloučený za ruku na brankové čáře.

Mrzí vás víc ta neproměněné šance, nebo červená karta?
Musím říct, že oboje. Šance byly na Spartě a teďka znovu, nakonec jsem to dovršil červenou kartou, takže takový zápas blbec.

Po čtvrthodině hry jste šel úplně sám na brankáře Ostravy. Proč jste nedal gól?
Byla to výborná přihrávka od Milana Kerbra. Chtěl jsem míč vystřelit z první na bližší tyč, ale gólman to se štěstím vykopl. To fakt musím proměňovat. Náplastí byl vyrovnávací gól z trestňáku, ale když vedeme a necháme si z penaltové dorážky, na kterou dobíhali tři baníkovci, dát gól, tak to je špatně.

Remíza je další ztráta na domácím hřišti. Máte vůbec z vaší branky radost?
Jsem rád, že jsem po delší době trefil trestňák, ale kazí mně to celkový výsledek a červená karta. Takže mám takové smíšené pocity. Hlavně mrzí, že nemáme tři body.

Jak došlo k vašemu vyloučení? Byla ta ruka úmyslná?
Kraut hlavičkoval balon, který směřoval doprostřed brány. V poslední chvíli tam ale Tomáš Košút vložil nohu a míč směnil směr. Potom už to byl jenom reflex. Hlavou jsem na balon nedosáhl a vložil jsem tam ruku.

Ale balon by asi skončil v síti, že?
Jo, byl by to gól. Jen jsem čekal, že rozhodčí zapíská dřív. Přišlo mně, že se dlouho nic neděje. V první chvíli jsem si myslel, že to prošlo, ale všichni Ostraváci řvali ‚ruka'. Hlavní rozhodčí to asi neviděl, možná dal na nějaký pokyn.

Trenér Habanec byl po zápase hodně rozzuřený. Prohlásil, že vás čekají galeje. Už jste ho zažil tak naštvaného?
No tak…Chtěli jsme vyhrát a nevyhráli. Teď nás čeká pohár, musíme dobít baterky. Jinak nevím, co vám k tomu mám říct.

Máte za sebou deset ligových kol a jenom jednu domácí výhru…
Přijde mně, že doma neumíme hrát. Jsme hodně nervózní, myslím si, že venkovní zápasy zvládáme lépe. S Baníkem to byl špatný výkon a špatný výsledek. Pokud bychom vyhráli, tak by se všechno hodnotilo jinak. Štve mě, že vždycky inkasujeme jako první a neumíme dát vedoucí gól.

I když jste prohrávali, tak jste zápas otočili, ale nakonec byl spokojenější Baník.
O poločase byla v kabině asi zasloužená bouřka. Ve druhé půlce během deseti minut zápas otočíme a místo toho, abychom dali třetí pojišťovací gól, si necháme vyrovnat. Bylo to jako s Jihlavou, vedeme a zbytečně si koledujeme si o vyrovnání.