Defenzivní záložník byl jedním z mála, kterého mohl po ubojovaném zápase proti Jihlavě pochválit kouč čtvrtého mužstva tabulky. „Mimo Doška bych ještě vyzvedl Šumulikoského," prohlásil o zkušeném fotbalistovi Habanec. V dalším kole nejvyšší soutěže čeká na Slovácko Hradec Králové. Právě na východě Čech nastoupil rodák z makedonské Strugy v květnu 2013 ke svému prvnímu zápasu v dresu Slovácka na půdě soupeře.

Pro Hradec to byl tehdy jeden z klíčových zápasů v boji o udržení. Slovácko vyhrálo 3:2. Vzpomínáte?

Ano, není to tak dávno. Hrál jsem poprvé venku. Z naší strany to byl vydařený zápas, vyhráli jsme tam, vzpomínám si dobře.

Hradec má rozlehlý stadion, tribuny jsou daleko od hřiště. Jak se vám tam hrálo?

Výborně, možná to bylo i naším dobrým výkonem a výhrou. Tím, že jsou diváci daleko od hřiště, tak necítíte žádný tlak. Hradec postoupil zpátky do ligy, snad přijde hodně lidí, ale věřím, že všechny body znovu přivezeme my.

Čekáte podobný zápas?

Čekám od domácích bojovné utkání, budou chtít vyhrát za každou cenu. I když Hradec ještě nedal v lize branku, tak jsou nebezpeční, mají dvě remízy. Musíme k zápasu přistoupit koncentrovaně, hrát na sto procent celé utkání. Pokud k zápasu takto přistoupíme, tak si myslím, že nebude žádný problém.

Po Hradci na vás čekají další papírově slabší mužstva. Příbram a Budějovice, nehrozí po slušném startu do ligy uspokojení?

Rozhodně ne, myslím si, že to nebudou vůbec lehké zápasy. Bude to těžší, než kdybychom hráli proti Spartě. Ty mančafty mají svou kvalitu, budou chtít bodovat a většinou budou bránit. Musíme hrát na doraz a koncentrovaně, v lize není žádný soupeř snadný.

Slovácko je na čtvrtém místě. Sledujete tabulku?

Ano, zatím je ještě na nějaké prognózy brzo, ale je to krásný pohled. Musíme dál pracovat, abychom současné umístění udrželi. Tým máme dobrý, můžeme se v horních patrech tabulky udržet.

Je čtvrté místo a předváděná hra signálem, že podzim bude pokračovat ve stejném trendu?

Chceme, aby to takto pokračovalo, ale fotbal je o tom, že někdy se daří a někdy se nedaří. Pokud se budeme připravovat, jak to máme nastaveno, tak myslím, že bude i taková hra. Doufám, že nepřijde žádné uspokojení.

Myslíte na pohárové umístění?

Myslím, že ne, ještě je hodně brzo. Jsme rádi, že se daří, chceme zůstat v horní polovině tabulky. Nějaké prognózy a plány můžeme řešit až po skončení podzimu. Momentálně mám v hlavě nejbližší zápas v Hradci.

V Jablonci jste přebral po Doškovi kapitánskou pásku. Motivuje vás víc do zápasu? Cítíte větší odpovědnost?

Každý zápas vás musí motivovat. Jestli jste kapitán nebo ne, to není důležité. Každý musí hrát naplno, nehrajeme za sebe, ale za Slovácko. Mně je jedno, jestli mám pásku nebo ne, v zápase jsem na tom úplně stejně.

Jste jedním z mála hráčů, kterým se vyhýbá zranění. Pamatujete si, kdy jste byl ze zdravotních důvodů mimo hru?

V kariéře jsem byl zraněný jenom jednou, bylo to v Anglii, stál jsem asi dva týdny. Dostal jsem šlapák, byl z toho krevní výron, po malém lékařském zákroku se to zlepšilo.

V reprezentaci Makedonie jste odehrál přes osmdesát zápasů. Je to pro vás už uzavřená kapitola?

Nechci už nikam cestovat a hrát v pátek a úterý kvalifikační zápasy. Ty časy už jsou pryč. Možná bych si zahrál ještě jeden reprezentační zápas, řekněme takový rozlučkový, ukončil bych v reprezentaci kariéru, to je všechno. Že bych hrál kvalifikační zápasy, to už určitě ne. V Makedonii je plno mladých kluků, kteří se tlačí do reprezentace, musí se vybudovat nové mužstvo, ale bude to těžké.

Před zápasem s Jihlavou jste prodloužil se Slováckem smlouvu do 30. 6. 2016. Byl hlavní důvod, že chcete zůstat v Česku s rodinou?

Přesně tak, rodina je pro mě to nejdůležitější na světě, navíc jsme zde koupili dům. Máme dvouletého syna Tobiase a čekáme další přírůstek. Podle doktorů by to měla být holčička, máme kluka, přibude holka, to bude ideální.