Záložník Slovácka se proti Jablonci vrátil do sestavy po zranění kolena a pětizápasové pauze

„Tak dlouhá pauza mě překvapila. Posledních čtrnáct dnů jsem trénoval tak na devadesát, možná i na sto procent. Chtěl jsem návrat uspíšit, fyzicky jsem byl připravený, ale doktoři říkali, že to nemám nijak lámat. Mohlo by se stát, že koleno by zátěž nevydrželo. Raději jsem to nechal v klidu, asi to bylo lepší. Jsem šťastný, že jsem neměl v zápase žádné komplikace a koleno vydrželo," povídal středopolař Slovácka, který laboroval s přetrženým postranním vazem.

V zápase bylo k vidění spousta tvrdých osobních soubojů, ale Valenta si nemyslí, že utkání bylo extrémně vypjaté.

„ Byl to boj, nikdo nechtěl prohrát. My se nenecháme okopávat, nějaké emoce tam byly, ale tak to v lize chodí. Kdyby to tak nebylo, tak je něco špatně. Bod bereme, v první půlce byl lepší Jablonec, my jsme zvýšili aktivitu po přestávce, když to sečtu, tak remíza byla asi spravedlivá. "

Kouč Svatopluk Habanec výkon svého svěřence chválil. „Ve středové řadě splnil to, co jsme si řekli." Sám hráč, ale na svém výkonu viděl i negativa.

„Měl jsem několik nepřesných přihrávek. Chtěl jsem dvakrát poslat do brejku Jardu Diviše, ale vždycky jsem trefil beka před mnou. Škoda, omluvím si to tím, že jsem dlouho nehrál (smích). Doufám, že do Zlína už se to podaří líp a derby zmákneme," dívá se na závěr k dalšímu ligovému zápasu Valenta.

Tecl: Místo druhé branky jsme nechali Slovácko vyrovnat

Rozčarování a zklamání bylo po zápase patrné na tvářích hráčů Jablonce. Pro ambiciózní klub, který byl před rokem na třetí příčce tabulky a proháněl Spartu s Plzní, byla remíza žalostně málo. V podobném duchu hodnotil zápas i Stanislav Tecl, který přihrával na úvodní branku zápasu. „Hodnotí se mně to blbě, zápas z naší strany nebyl špatný. Podali jsme dobrý bojovný výkon, ale ten je nám k ničemu, možná bylo lepší hrát ‚tužku' a vyhrát. Bohužel, zase jsme jenom remizovali. Místo toho, abychom dali druhou branku, tak jsme domácí nechali pořád ve hře a ti toho využili," hodnotil zápas pro klubový web jablonecký forvard. (std)