„Zájem o tento zápas je obrovský a je vůbec největším v této sezóně. Vstupenky v tento moment ještě jsou, ale není vyloučeno, že bude nakonec vyprodáno. O všem však budeme zavčasu informovat," uvedl ve čtvrtek odpoledne mluvčí hradišťského klubu František Uhříček. Zároveň podotkl, že skrze nutná bezpečnostní omezení bude kapacita stadionu snížena zhruba na 7500 míst.

Na příjezd atraktivního soupeře se chystají také policisté. V ulicích Uherského Hradiště se jich bude pohybovat více než stovka. „Předpokládáme, že se na utkání přijedou podívat desítky příznivců hostujícího týmu a není vyloučeno, že se mezi nimi objeví i skupina rizikových fanoušků. Přítomnost desítek policistů je proto potřebná nejen k zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti silničního provozu, ale je také nezbytnou prevencí před pácháním jakékoliv trestné činnosti," konstatoval v té souvislosti mluvčí zlínské policie Petr Jaroš. Sobotního opatření se podle jeho slov zúčastní policisté z řad pořádkové a dopravní policie, kriminalisté, členové antikonfliktního týmu, policisté z obvodních oddělení, policejní kynologové i oddíl jízdní policie. Policisté i organizátoři utkání vyzývají diváky, aby se na stadion dostavili s předstihem. Budou totiž panovat zvýšená bezpečnostní opatření.

Klub 1. FC Slovácko se v od roku 2000 se Spartou Praha potkal na fotbalovém trávníku celkem sedmadvacetkrát. Čtyřikrát se z vítězství radoval slovácký tým, jedno utkání skončilo plichtou a ve zbývajících dvaadvaceti zápasech měli v závěru vítězné ruce nad hlavou hráči Sparty. Zatímco 1. FC Slovácko vsítilo svému soupeři 17 branek, jeho vlastní síť se rozvlnila v celkem 56 případech. Zajímavostí také je, že slovácký tým doposud nikdy nezvítězil na půdě Sparty.

Duel 1. FC Slovácko a Sparty Praha se uskuteční v rámci 23. kola Synot ligy. Zápas začíná v sobotu 2. dubna od 17. hodin na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti.