„Změny v sestavě se skutečně dají čekat. Máme dvacetičlenný kádr a každý hráč má na to být v základu, proto se nemusíme bát změny udělat," potvrdil slovácký kouč.

SIGMA OLOMOUC – 1. FC SLOVÁCKO

Neděle 17.00

Bilance: 20 zápasů – 8 výher, 5 remíz, 7 porážek, skóre 23:24

Soukup, jak je jeho dobrým zvykem, ani tentokrát nic konkrétnějšího neprozradil. Tedy alespoň novinářům a fanouškům. Hráči vědí, kdo tentokrát nedostane důvěru. „Těm, co se zápas výrazně nepovedl, jsme to při hodnocení samozřejmě zdůraznili. Určité změny chystáme a věřím, že hráči, kteří dostanou šanci, tak se o šanci porvou. Pevně doufám, že zápas, co se týče herní kvality a výkonu týmu na hřišti, bude úplně jiný než v utkání s Brnem, za nímž jsme udělali tlustou čáru," poznamenal trenér Slovácka.

O místo se jistě musí bát zejména stoper Košút, jehož chyby v rozehrávce kouč zmínil bezprostředně po prohraném utkání. Svou prvoligovou premiéru by si tak mohla na Hané odbýt letní posila Stanislav Hofmann.

Levou nohou ale vstoupila do sezony i Sigma, která padla v Českých Budějovicích. Před sezonou ji přitom experti tipovali, že bude bojovat minimálně o elitní pětku. Nejvyššími ambicemi se netajili ani sami Olomoučtí. Teď se tedy ocitnou pod tlakem, proti Slovácku „musí" vyhrát.

„Že bychom to teď měli v Olomouci těžší, než kdyby Sigma v Budějovicích vyhrála? To si nemyslím. Domácí určitě budou mít stále stejnou motivaci nás porazit," je přesvědčený lodivod hradišťského týmu.

Ten by se vůbec nezlobil, kdyby jeho mužstvo navázalo na poslední dvě vystoupení na Hané. Slovácku se tam sice historicky nedaří, v posledních dvou zápasech ale vyhrálo a remizovalo. „Bodový zisk je naším cílem i tentokrát. Každý bod by pro nás byl pozitivní a částečně by nahradil ztrátu z prvního kola. Chceme dokázat sobě i ostatním, že jsme kvalitní mančaft," poznamenal Miroslav Soukup, kterému budou stále chybět po zranění rehabilitující Kordula s Hlúpikem.

Změny v sestavě, ať už vynucené nebo nevynucené musí udělat i Sigma, které se zranil gólman Zlámal a disciplinární trest obdržel stoper Golban. Trenér Roman Pivarník před utkáním nepřemýšlí o ničem jiném než o třech bodech. „Chceme hrát nátlakově, útočit po stranách s tlakem do šestnáctky. Chceme si vytvářet šance a dávat góly. Potřebovat budeme ale také trpělivost," prohlásil Pivarník, jehož čeká první soutěžní utkání na domácím hřišti od nástupu do funkce.