Nejúspěšnější období ale Dekař prožil v nejvyšší soutěži po boku známých trenérů Miroslava Soukupa, Svatopluka Habance a Stanislava Levého.

Známým odborníkům pomáhal jako asistent.

„Všechny ligové sezony pro mě byly něčím výjimečné a zvláštní. Trénovat v lize se nepodaří každému. Já jsem rád za šanci, kterou jsem dostal. Absolutně jsem nepočítal s tím, že v klubu vydržím tak dlouho,“ upřímně přiznává Jiří Dekař.

Ve Slovácku však působil také u mládeže. Ratíškovický rodák vedl dorostence nebo juniorku, kterou vytáhl z divize do třetí ligy. S ročníkem 1987 se stal mistrem Moravy, devatenáctku koučoval ve 130 ligových zápasech a juniorku letos v nadstavbové části dovedl k senzačnímu druhému místu.

„Ve Slovácku jsem zažil nádherné roky. Nejen u ligového týmu, ale i u mládeže. Jsem rád, že jsem se podílel na výchově spousty šikovných fotbalistů,“ těší Dekaře.

Obránce Michal Kadlec se v pátek představil na hřišti v Nivnici, kde fotbalisté Slovácka vyzvali slovenskou Sereď.
Michal Kadlec: Chci klubu pomoci, o návratu se rozhodne během čtrnácti dnů

Oblíbený a úspěšný trenér v Uherském Hradišti nepoznal pouze talentované hráče, ale bezva kolegy a správné lidi. „Kamarády mám i mimo fotbal. Vždyť jsem v Uherském Hradišti měl služební byt a většinou tam přespával,“ líčí.

„Věřím, že když se pojedu podívat na fotbal nebo třeba na vánoční trhy, s přáteli a známými se pozdravíme a pobavíme,“ prohlásil.
Nyní ale ratíškovický rodák mění region i klub. Po konci ve Slovácku Dekař zamířil do Hodonína, jehož nabídku v minulosti několikrát odmítl.

Nyní už neměl šestapadesátiletý kouč kam couvnout. Plácl si s výkonným ředitelem a blízkým přítelem Pavla Nedvěda Mariánem Vasilkem a v týmu účastníka MSFL nahradil Tomáše Polácha.

„Marián Vasilko mě lanařil už dřív. Všechny nabídky jsem ale odmítl, proto jsem si myslel, že už mám dveře do Hodonína zavřené. Letos tomu ale situace nahrála. Když se mi zase ozval, nebylo co řešit. Sedli jsme si a na konci sezony se domluvili,“ líčí Dekař.

Hodonín bude trénovat po šestnácti letech. Tenkrát po konci v druholigových Ratíškovicích ho oslovili tehdejší činovníci Vladimír Kučera a Josef Hesek starší, v klubu ale vydržel pouze pár měsíců.

„Tehdy se v Hodoníně hrála pouze první A třída. Trénovali jsme na Rybářích třikrát týdně, nyní jsou tady úplně jiné podmínky,“ připomíná Dekař. Na konci roku 2002 zamířil do Synotu, nyní se vrací zpět.

Obránce Michal Kadlec se v pátek představil na hřišti v Nivnici, kde fotbalisté Slovácka vyzvali slovenskou Sereď.
Slovácko s Kadlecem zdolalo v přípravě Sereď

„Na práci se těším,“ říká známý trenér, kterému budou v novém klubu pomáhat bratři Igor a Oldřich Matůškovi, vedoucím mužstva bude Pavel Šagát, masérem zůstává Zdeněk Lorenc.

Fotbalisté Hodonína zahájí letní přípravu už ve středu 27. června. Po třech lehčích trénincích a volném víkendu se od pondělí pojede naplno.

Neoblíbený letní dril už se netýká Zdeňka Šturmy ani Ondřeje Paděry. Oba zkušení hráči v klubu končí na vlastní žádost. Šturma se chce naplno věnovat trénování mládeže ve Slovácku, Paděra shání klub blízko svého domova.

Hostování končí stoperu Suchému, který začne přípravu v druholigovém Prostějově. Nováčky v jihomoravském klubu jsou záložník Slovácka Tomáš Ťok a slovenský kanonýr Dávid Copko, jenž jaro strávil v divizním Strání.

Na zkoušku přichází křídelní útočník Nikita Konovalov. Šanci v přípravě dostanou i mladíci Vilém Žák a Dominik Pelikán. V jednání je příchod minimálně jednoho zkušeného hráče s ligovými starty.

Obránce Slovácka Stanislav Hofmann se v letní přestávce oženil.
Hofmann se oženil na hradě Hněvín, Šimko měl obřad v kostele