Zapsal se velmi slušně. První ligová sezona, pět vstřelených branek a jako bonus titul nejlepšího střelce Slovácka. Před rokem přitom Tomáš Zajíc ještě vůbec netušil, že se do prvoligového kádru probojuje.

„Kdyby mně to někdo řekl před sezonou, tak bych mu odpověděl, že je blázen,“ povídal po Spartě útočník jedenáctého mužstva ligové tabulky.

Branek mohl nasázet daleko víc, při zakončení mu však scházel pověstný klid a zkušenosti.

„Musíme si uvědomit, že ten kluk hrál před rokem třetí ligu. Věřím, že góly z jeho strany přijdou. Je to hráč, který na sobě neskutečně pracuje,“ vyjádřil se na jeho adresu trenér Stanislav Levý.

Proti Spartě jste měl několik vyložených šancí. Scházel vám klid v koncovce?
Je to pravda, minimálně dvě branky jsem měl dát. Obě šance byly v první půlce. Při první jsem si dal balon na levačku, obránce Sparty to zablokoval, mohl jsem to dorazit, ale nevyšlo to. Druhá šance přišla o dvě minuty později. Měl jsem dát gól hlavou, ale blbě jsem to trefil. Bylo to zrovna z té strany, která mně sedí, ale celé se to nějak nevydařilo. Už před zápasem jsem se moc necítil.

Měl jste zdravotní problémy?
To ani ne, prostě jsem se necítil, jen jsem se nějak blbě vyspal. Jako bych neměl v utkání sílu.

30. kolo ePojisteni.cz ligy: 1. FC Slovácko - AC Sparta Praha
Sparta na Slovácku vedla, bod zachránil kapitán



Zápas skončil remízou. Byla podle vás zasloužená?
Byl to vyrovnaný zápas, troufnu si říct, že šancí jsme měli dokonce o něco víc než Sparta. Takže nakonec asi spravedlivá dělba bodů.

Na utkání byla rekordní návštěva, přes šest tisíc diváků. Byl to pro vás vrchol sezony?
Hrát proti Spartě je vždycky svátek. Myslím, že můžeme říct, že to byl vrchol sezony. Osobně jsem proti Spartě ještě nehrál, užil jsem si to.

V závěru zápasu jste se zranil a střídal. Jde o něco vážného?
Běžel jsem za balonem a nějak blbě došlápl, asi slabý výron v kotníku. Snad to nebude nic vážného. Byl to fyzicky hodně náročný zápas, když se mám přiznat, tak jsem na konci už nemohl.

Bod se Spartou vás posunul na jedenácté místo v tabulce, odpovídá to možnostem mužstva?
Podle mě rozhodně ne. Náš kádr má na víc, jen se to chce ještě víc sehrát, abychom si některé přihrávky mohli dávat i naslepo.

Z pěti góly jste nejlepší střelec klubu. Jste z osobního hlediska spokojený?
Kdyby mně to někdo řekl před sezonou, tak bych mu odpověděl, že je blázen. Dal jsem sice pět branek, ale mohlo jich klidně být i dvakrát tolik. Jen proměnit ty šance. Být s pěti góly nejlepší střelec není žádná velká hitparáda.