Záložník týmu z Uherského Hradiště vstřelil v Příbrami svoji první ligovou branku. Po neproměněné penaltě proti Zlínu za ni byl rád dvakrát tolik.

O tři kola později jako střídající hráč rozhodl o exportu všech bodů ze hřiště poslední Příbrami. V sedmém ligovém zápase vstřelil svůj první gól, který znamenal pro svěřence trenéra Levého veledůležité tři body a přinesl uklidnění před reprezentační pauzou.

Vstřelil jste první ligovou branku, byl to jediný gól zápasu. Asi je zbytečné se ptát na vaše pocity…

Obrovská radost, ale daleko důležitější jsou tři body pro tým. Potřebovali jsme už konečně vyhrát, podařilo se to v Příbrami, která je u dna tabulky. Je to super, výhra je o to cennější. Doufám, že v reprezentační pauze budeme mít čas a hlavně větší klid na práci do dalších zápasů. To vítězství je strašná úleva.

Přinesl ten gól klid i vám po neproměněné penaltě proti Zlínu?

Je pravda, že ta penalta mě trochu svazovala, bylo znát, že to se mnou něco udělalo. Snad jsem se tímto gólem alespoň trochu odvděčil fanouškům, týmu a všem, kdo se pohybuje kolem Slovácka.

Na hřiště jste přišel zhruba dvacet minut před koncem. S jakými úkoly?

Nic zvláštního, jako vždycky. Pokusit se dát hře nějakou myšlenku, tlačit se do zakončení, což se nakonec díky vstřelenému gólu podařilo.

Mířil jste na zadní tyč?

Předně bych vyzvedl Jardu Diviše, balon skvěle potáhl po pravé straně a dal mi ho přesně na kopačku, jen jsem nastavil nohu. Snažil jsem se ho směřovat na zadní tyčku, tam to má gólman vždycky složitější. Vyšlo to parádně.

Po gólu k vám běžel asistent trenéra Michal Kordula. Co vám říkal?

To už si ani nepamatuji. Bylo to něco v tom smyslu, že jsem se konečně trefil, že to je super.

Už po dvou minutách na hřišti jste mohl dát branku. Diviš trefil tyčku, balon se odrazil přímo k vám…

Moc jsem s tím odrazem nepočítal, rychle jsem nastavil nohu, ale obránce to bohužel zblokoval na roh. Myslím si, že jinak by to byla branka.

Co znamená výhra v Příbrami pro další vývoj soutěže?

Máme devět bodů. Udělali jsme si alespoň trošičku náskok před samým dnem tabulky. Výhra z Příbrami nám přinese víc pohody do reprezentační přestávky. Ta práce bude hlavně po psychické stránce klidnější, ale úplně z nejhoršího venku nejsme.