„Je to poprvé v historii, co hostíme na tak dlouhém soustředění prvoligový klub. Osobně jsem velice rád, že je to právě regionální Slovácko. Byly tady různé mládežnické týmy reprezentace Česka, ale prvoligový mančaft má u nás premiéru. Vloni jsme celý areál zrekonstruovali. Hráči mají k dispozici nové wellness centrum, páru, saunu a vířivky. Máme novou masérskou místnost, krásnou velkou posilovnu a v neposlední řadě nejmodernější umělou trávu," prozradil šéf ČSK Uherský Brod Josef Hamšík.

Fotbalisté Slovácka dnes načnou na soustředění již třetí den. Zrekonstruovaný areál si obránce Tomáš Břečka pochvaluje. „Pokud budu mluvit za sebe, tak jsem určitě spokojený. Byl jsem tady před dvěma lety ještě jako dorostenec, hodně se toho změnilo. Pokoje jsou zrekonstruované a musím pochválit i novou umělku, je výborná," hlásí první dojmy z brodského areálu.

Pro dvacetiletého stopera je zimní soustředění s prvoligovým áčkem druhé v řadě. Žádné závratné překvapení ho od trenéra Habance nečekalo. „Je to podobné jako loni, nic se nemění. Musíme naběhat nějaký objem, to je základ. Osobně raději preferuji přípravu na přírodní trávě, ale v našich podmínkách je to těžké, nedá se nic dělat. Na umělce se připravuje většina mančaftů," povídá Tomáš Břečka smířeně a přibližuje denní program Slovácka. „Je to klasika. Ráno v deset první trénink, oběd, odpočinek, ve tři je druhá část přípravy, potom posilovna, večeře a regenerace."

Tréninkové dávky polykají fotbalisté už desátý den. Po složitějším úvodu přípravy už jsou v plném zápřahu. „Nejhorší byly první dva dny. Po svátcích jsme do toho vletěli po hlavě, začalo se hodně zostra, ale potom už si to tělo nějak nastavilo a na zátěž si zvyklo. Na druhou stranu tvrdá práce v přípravě je potřeba, budeme z toho žít celé jaro," dobře ví zadák Slovácka.

Tomáš Břečka byl na podzim jedním z příjemných překvapení Habancovy družiny. Odchovanec fotbalové akademie Slovácka odehrál deset zápasů, ve druhé polovině podzimu si vybojoval stabilní místo na postu stopera a patřil k oporám mančaftu.

„Byl to nejúspěšnější půlrok v mojí kariéře. Ani jsem nečekal, že odehraji tolik zápasů, jsem spokojený. O to těžší bude obhájit moji pozici na jaře, snad proběhne příprava bez problémů. Hlavně věřím, že se nezraním," přeje si na závěr urostlý fotbalista. Fotbalisté Slovácka dnes na umělé trávě na Lapači sehrají první přípravné utkání, od 15 hodin se utkají s druholigovým Třincem.

Přípravné duely 1. FC Slovácko

Dnes: Slovácko FK - Třinec (15, umělá tráva v Uherském Brodě)

Středa 21. ledna: Slovácko - KSK Kroměříž (16, UT ve Starém Městě)

Sobota 24. ledna: FK Myjava - Slovácko (11, UT v Myjavě)

Středa 28. ledna: Slovácko - FK Senica (14, UT ve Starém Městě)

Sobota 31. ledna: FC Györ - Slovácko (13, stadion v Györu)

Středa 4. února: Slovácko - Spartak Trnava (bude upřesněno)

6. února odletí Slovácko na herní soustředění do Turecka, kde na hráče čekají tři kvalitní soupeři. Jména a časy zápasů budou upřesněny později.