Fotbalisté Slovácka na to ovšem zareagovali tím nejlepším způsobem, když před svými fanoušky porazili poslední Bohemians. Domácí spálil spoustu šancí, hubené vítězství zařídil proměněnou penaltou Libor Došek.

1. FC SLOVÁCKO – BOHEMIANS 1905 1:0 (1:0)

Slovácký ostrostřelec se nejprve převtělil v nahrávače a vyslal za obranu Bohemky Jakuba Petra, ten ale velkou šanci prováhal, když jeden z hostujících obránců stačil jeho střelu zblokovat na roh.

Jak utkání nadějně začalo, tak pomalu začalo upadat do beznaděje. Množství nepřesných přihrávek, za které by se občas styděli i hráči okresního přeboru, by nedokázal spočítat ani vítěz matematické olympiády. A tak nebylo divu, že se z tribun začal na hřiště pomalu snášet pískot.

„Ztráceli jsme lehké balony, bylo tam málo kombinací," zlobil se i kouč Svatopluk Habanec. „Bylo to z obou stran nervózní, překvapivě i od domácích, kteří mohli hrát v klidu. Byla tam pousta nevynucených chyb, kvalita hry trpěla," připojil se hostující lodivod Josef Weber.

Až po půlhodině se po Šumulikoského nabídce zničehonic zjevil v další tutovce Došek, zblízka ale pálil pouze do vyběhnuvšího Berkovce. Slovácko ožilo, ze série centrů ale nic nevytěžilo.

Když už se zdálo, že vepředu naprosto neškodní klokani ubrání do přestávky bezbrankovou remízu, přišel klíčový okamžik zápasu. Krch v šestnáctce sestřelil Doška a domácí kanonýr nařízený pokutový kop s přehledem proměnil – 1:0.

Zdroj: Youtube

„Penalta byla jasná. Libor zpracovával balon a někdo ho tam přejel," měl jasno domácí trenér. „Z Doška jsme měli obavy. Podařilo se nám ho eliminovat, tedy bohužel až na tu penaltu," posteskl si jeho protějšek.

A hosté mohli být rádi, že do kabin odcházeli pouze s jednobrankovým mankem, neboť Divišova hlavička jen těsně minula pravou tyč Berkovcovy brány. Záložník Slovácka se mohl zapsat mezi střelce i na začátku druhé půle, gólman Bohemky ale jeho volej zlikvidoval. Štěstí pak měl při Košútově koníčku, který olízl břevno. „Škoda, druhá branka by nám slušela," litoval Svatopluk Habanec.

Vzápětí mohl jeho tým za špatnu koncovku draze zaplatit, Heča ale v jediné šanci zelenobílých Lietavovy skórovat nedovolil.

Domácí nadále kontrolovali hru, jenže druhý gól se neurodil po Doškově hlavičce ani po ložence Šumulikoského, kterého reflexivně vychytal Berkovec.

Čtvrt hodiny před koncem završil zmar Bohemky Erich Brabec, který poslal k zemi Diviše a po druhé žluté si prohlédl i červenou kartu. „Rozhodčí do zápasu nepochopitelně vstoupil, vyloučení bylo komické. Utkání bylo slušné, přišlo mi to přísné. Kvůli takovému nesmyslu jsme přišli o zkušeného hráče," zlobil se Josef Weber, jehož svěřenci tak na výhru čekají už jedenáct zápasů.

„Tyto zápay nejsou moc ke koukání, důležité ale dnes byly tři body, a ty jsme urvali," odechl si po závěrečném hvizdu Svatopluk Habanec.

Branky: 41. z pen. Došek. Rozhodčí: Zelinka – Hájek, Kotík. ŽK: Kuncl, Diviš, Šimko, Valenta – Bartek, Brabec, Šmíd, Hora. ČK: 74. Brabec (Bohemians). Diváci: 4076. Slovácko: Heča – Kuncl, Mezlík, Košút, Šimko – Diviš, Petr (85. Havlík), Šumulikoski, Valenta, Kerbr (89. Ondřejka) – Došek. Trenér: Habanec. Bohemians: Berkovec – Pauschek, Brabec, Šmíd, Krch (63. Jeremenko) – Hora, Rada, Jindřišek, Kuklys (33. Moravec), Bartek (81. Klavík) – Lietava. Trenér: Weber.