V závěru prvního poločasu se mezi kapitánem Slovácka a dvoumetrovým forvardem olomoucké Sigmy strhla mela.

Pokud hledáte viníka šarvátky, věřte, že ani ze záběrů kamer nešlo strkanici nijak jednoznačně rozklíčovat. Zdálo se, že kapitán Slovácka Veliče Šumulikoski strčil rukou nebo pěstí do útočníka Sigmy.

Následně se do šarvátky zapojily i realizační týmy obou mančaftů.

Na hřišti se objevil kouč Olomouce Václav Jílek, domácí asistent Michal Kordula a vedoucí hostujícího mužstva Adam Košař. V mix zóně vysvětloval kapitán Slovácka, že se útočníka Olomouce ani nedotkl.

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc
Po hodech půst. Další moravské derby Slovácka gól nepřineslo

„Tu ruku jsem mu dal jenom před obličej. Jinak tam nic nebylo. Během zápasu byla od Chorého nadávka, která se mi nelíbila, bylo to něco o mojí matce. První nadával Hofimu (Hofmannovi), pak mně. To si takový mladý kluk nemůže dovolit. Myslím, že ho brzo někdo uklidní,“ líčil závěr prvního poločasu kapitán Slovácka.

Tomáš Chorý se obvinění pochopitelně bránil.

„Ta ruka v mém obličeji byla. A že jsem někoho slovně urážel? To si neuvědomuji,“ nabídl svoje vysvětlení útočník Sigmy.

V šarvátce se v jejím závěru angažoval i kouč hostů Václav Jílek, který strkanici za nijak mimořádnou událost nepovažoval.

„Co se týče té potyčky, nebyl tam žádný velký problém. Šumi (Šumulikoski) byl ale v ráži a znám Chorase (Chorého), který byl pod kartou, tak jsem tam raději šel, abych to uklidnil. Byla to z mé strany prevence, nebylo by dobré, kdyby se to nějak rozjelo a byly z toho třeba červené karty,“ vysvětloval na tiskovce trenér Olomouce. 

Olomoučtí fotbalisté (v červeném) remizovali se Slováckem 0:0Lukáš Kalvach (v červeném) a David Machalík
David Machalík po Olomouci: Soupeř byl kvalitní, bod musíme brát