Po takovém zápase musíte být spokojený…

Jeli jsme sem pro tři body a jsme strašně rádi, že se nám to povedlo. Musíme tak ale pokračovat dál. Teď máme doma Liberec a musíme tu výhru potvrdit.

Baník začal dobře, po vašem gólu ale jakoby úplně odešel z hřiště, souhlasíte?

Začátek z naší strany nebyl tak dobrý, domácí byli aktivnější. Řekl bych, že nám dělal problémy vítr. Ten gól to ale zlomil, pak už jsme byli lepším mužstvem a mohli jsme vyhrát víc než o dvě branky.

Můžete popsat svoji trefu?

V první moment byl u balonu Martin Kuncl, který mi ho přistrčil. Při tom byl faulovaný a já už jsem křičel na rozhodčího, ať to píská. Když se to pak ke mně přikulilo, tak jsem zase říkal, ať to nepíská (úsměv). Chtěl bych ho pochválit, že s hvizdem chviličku počkal a já jsem to takhle trefil. Určitě jsem za to rád, byl to pěkný gól.

To jste všechno stihl říct: Pískej, nepískej…?

Jo, jo, stihl. Bylo to všechno strašně rychlé. Jenom jsem zařval faul, pak nefaul, naštěstí nechal pokračovat ve hře. Potom mi říkal, že i on je rád, že nepískal a nechal hru plynout.

Byla to opravdu slušná bomba. Už se vám někdy takový gól povedl?

Já dávám samé hezké góly (smích). Ne, to je sranda. Pár hezkých gólů už jsem dal, ale z takové dálky možná ještě ne.

Co vám říkali spoluhráči. Neproběhl nějaký vtípek, že takto to trefuje třeba Ronaldo?

Vůbec nic takového nebylo. Jen jsme si říkali, že nám ten gól pomohl a že nesmíme polevit, abychom neudělali nějakou šaškárnu, abychom nedostali zbytečný gól a nebyla z toho holomajzna. Měli jsme dobře nakročené a jsem rád, že jsme to dotáhli do konce.

Překvapilo vás, že se Baník pak v podstatě nedostal k vaší brance?

My jsme se hlavně soustředili na naši hru. Hráli jsme dobře v bloku, vystupovali jsme, byli jsme kompaktní, a proto se tam soupeř nedostával.

Byla pro vás výhoda, že nehrál Milan Baroš? Přece jen se říká, že Baník s Barošem a bez něj jsou dva rozdílné mančafty…

Věděli jsme, že hrát nebude a třeba mě osobně to mrzelo, protože proti takovému frajerovi nehrajete každý týden. I když by byl Baník silnější dopředu, tak mě mrzelo, že nemůže hrát. Byl jsem ale přesvědčený, že i kdyby mohl hrát, tak naši stopeři by ho ubránili.