Šestadvacetiletý forvard odehrál v nejvyšší soutěži 107 zápasů a vstřelil 16 branek. Drtivou část své kariéry strávil v dresu 1. FC Slovácko, rok hostoval v Mladé Boleslavi a na podzim odehrál šest zápasů za druholigovou Karvinou.

„Véna Ondřejka má ještě půl roku smlouvu ve Slovácku, to je ochotno nám hráče uvolnit. Z jeho strany zájem je, jsme domluveni, že s námi začne trénovat. Nějakým způsobem jsme mu nabídli pomoc v tom, že by u nás restartoval svoji kariéru. Je to kvalitní útočník, obrovsky by nám pomohl. Bude záležet na něm, jestli naši nabídku přijme," říká na adresu možné posily kouč Strání Zdeněk Šebesta.

Ondřejka si během kariéry vysloužil nálepku problémového hráče. Neobává se straňanský trenér, že jeho další možné angažmá bude jedno velké zklamání? „Nevím, co na to říct. Jsem s ním v kontaktu skoro denně, zájem má, a pokud ho nevyzkoušíme, tak to nezjistíme."

Mimo Ondřejky jsou Straňané už domluvení s Markem Spazierem, odchovancem fotbalu ve Velké nad Veličkou. Levonohý záložník naposled působil u nováčka I. A třídy v Blatnici na Hodonínsku. Do ofenzivy láká Šebesta Libora Pilku z konkurenčního Újezdce. „To je borec, kterého jsem chtěl, když jsem trénoval Uherský Brod. Tehdy se rozhodl pro angažmá v Rakousku, jeho příchod budeme řešit s jeho mateřským klubem," prozradil kouč Strání.

Hlavním problémem jeho svěřenců bylo na podzim střílení branek. Nejlepším střelcem mančaftu je šestigólový Patrik Frühauf, který není klasickým útočníkem. „Trápí nás hlavně ofenziva, mužstvu schází vyložený kanonýr. Nepodařilo se nám ho najít. Spoléhali jsme na Davida Pomajbíka, ale tomu na podzim trošku zvlhl střelný prach. Má to v sobě, do šancí se dostává, ale bohužel mu to tam přestalo padat. Měl velké problémy dostat balon do sítě. Ondřejka a Pilka jsou klasičtí hroťáci, snad jejich příchody vyjdou," přeje si trenér mužstva, které v uplynulé sezoně vyhrálo s přehledem nejnižší krajskou soutěž.

„Ukázalo se, že I. A třída je daleko kvalitnější. Každý zápas byl obrovsky těžký, musím přiznat, že v některých utkáních stálo na naší straně i štěstí, pomohl nám i nováčkovský elán. Začátek byl vynikající, na konci to vypadalo, že nám došel dech, ale projevila se kvalita soupeřů a trošku nás dohnala i zranění. Někteří klíčoví kluci sice nastupovali, ale nebyli zdravotně v pořádku, hráli prakticky bez tréninku. Z tohoto pohledu musíme být s umístěním spokojení," hodnotí Šebesta podzimní část soutěže.

Zimní příprava startuje ve Strání ve středu 21. ledna. Kádr, který čítá dvacet hráčů, bude trénovat třikrát týdně plus zápas o víkendu. V plánu je i víkendové soustředění ve Starém Hrozenkově. Do jarních odvet jde mužstvo s odvážným cílem celou soutěž vyhrát.

„Může to vypadat velkohubě, ale jsme na druhém místě, ztrácíme jeden bod, o co jiného bychom měli na jaře hrát? I když Ondřejka nepřijde, tak náš cíl je skončit na prvním místě. Klukům věřím, máme natolik kvalitní mančaft, že je v našich silách soutěž vyhrát," prohlašuje Zdeněk Šebesta odvážně. Případný postup ale ještě hodnotit nechce. „Muselo by se všechno vyhodnotit, z kluků cítím, že zájem by byl, ale pouze, když soutěž vyhrajeme, žádné druhé nebo třetí místo nepřipadá v úvahu. Buď budeme nejlepší a ten postup si zasloužíme, nebo zůstaneme v I. A třídě."

Samostatnou kapitolou jsou ve Strání fanoušci. Každý zápas žene mužstvo dopředu téměř pět stovek diváků, zhruba dvě stovky je doprovází na každé venkovní utkání.

„Je to něco naprosto neskutečného, máme domácí prostředí i venku, protože fanoušků soupeře bývá obyčejně kolem stovky. Naši fanoušci jsou schopní přicestovat kamkoliv. Na kluky je vyvíjen tlak, nikdo si nedovolí na hřišti nic vypustit. Možná to bude znít jako klišé, ale fanoušci jsou opravdu naším dvanáctým hráčem. Máme z toho radost, ale největší potěšení je, že děláme radost dalším lidem," prohlásil na závěr 37letý trenér.