Trenére, můžete představit tuto novou soutěž?

Jak už z názvu juniorská liga vyplývá, jedná se o soutěž juniorských týmů všech prvoligových týmů, které mají povinnost tuto soutěž hrát. Dobrovolně ji mohou hrát i mužstva z druhé ligy, čehož dva týmy využily. V letošním premiérovém ročníku tak bude mít soutěž osmnáct účastníků. Podle pravidel není v této soutěži žádný sestupující, ani žádný postupující, a jedná se o uzavřenou soutěž. Cílem této soutěže je, aby si hráči, kteří vycházejí z dorosteneckých soutěží, konkrétně u nás z dorostenecké ligy, rychleji zvykli na přechod mezi kategoriemi dorostu a mužů.

Kdy se tato soutěž bude hrát a nebude se časově střetávat s první ligou?

Co se týče hracích dnů, tak se bude jednat o pondělí a ve výjimečných případech se bude hrát i v úterý.

Takže fanoušci Slovácka budou moci jít povzbudit svůj tým i po víkendu?

Domácí utkání juniorky Slovácka se budou hrát v pondělí na fotbalovém stadionu v Kunovicích na Bělince.

Máte za sebou přípravu. Co vám ukázala a jaké jsou od týmu očekávání?

Tak příprava byla poměrně krátká. Začínali jsme počátkem července a soutěž se rozbíhá už po víkendu. Kádr juniorky bude i v průběhu ročníku, který bude díky počtu účastníků dlouhý, postupně doplňován hráči z A-týmu a B-týmu, který bude nadále hrát Moravskoslezskou fotbalovou ligu, i z kádru dorostu. Bude se například jednat o doplnění hráči, kteří budou mít v rámci víkendového utkání odehráno málo minut.

Kdy vás budou moci fanoušci poprvé vidět a jaký čeká Slovácko soupeř?

Začínáme prvním zápasem doma proti mužstvu Viktorie Plzeň. Zápas se odehraje již v pondělí 1. srpna. Ve druhém kole jedeme do Olomouce a ve třetím stejně jako ligový tým přivítáme Spartu.