Stoper Slovácka odehrál na pražské Letné vydařené utkání. Šest minut před koncem nastřelil tyčku, k vytouženému bodu scházely centimetry.

„Bylo to všechno hodně rychlé. Byl jsem dost v záklonu. Smůla, ta šance nás stála remízu,“ hodnotil nejtěsnější prohru (0:1) stoper Slovácka.

Jak moc blízko jste byli na Spartě k bodovému zisku?

Na to, že jsme hráli na Spartě, tak jsme měli docela dost šancí. Mrzí mě, že odjíždíme s prázdnou, alespoň bod jsme si zasloužili.

Byl jste to právě vy, kdo mohl rozhodnout o dělbě bodů, z nadějné pozice jste trefil jenom tyčku…

To mě hodně mrzí, měl jsem prakticky volnou celou půlku brány. Tam rozhodovaly centimetry. Bylo to všechno hodně rychlé, byl jsem dost v záklonu, jenom jsem zareagoval. Smůla, ta šance nás stála bod.

1. FC Slovácko. Na snímku Josef Divíšek.
Máme šanci překvapit, tuší obránce Divíšek

Byla na Spartě nejtěžší úvodní patnáctiminutovka?

Určitě. Zbytečně jsme zalezli na vlastní vápno, to jsme přesně nechtěli. Sparta měla spoustu prostoru ke kombinaci, do vápna lítal jeden centr za druhým. Přežili jsme to se štěstím. To nás mělo nakopnout k tomu, abychom dali branku, bohužel se to nepovedlo.

Gól vám dal nejlepší střelec letenských David Lafata…

Bohužel, znovu si našel ten svůj prostor. Dostal se do hloučku hráčů a skóroval.

Jak se vám bránily miliónové posily Sparty?

Nevím, nijak jsem během zápasu nevnímal, že jsou to velké hvězdy. Na mě hrál Šural s Lafatou, hrají na mě každou sezonu. Už jsem na ně zvyklý, žádná novinka.

Obě mužstva předváděla hodně ofenzivní a běhavý fotbal. Byl to fyzicky náročný zápas?

Řekl bych, že hodně. Zaspali jsme prvních dvacet minut, to jsme hráli prakticky bez balonu, tam nám síly rychle ubývaly. Myslím si, že ke konci zápasu jsme měli fyzicky navrch. Sparta se posledních dvacet minut jenom bránila, je velká škoda, že jsme toho nevyužili.

Ilustrační foto
Mistrovská kopaná