Herně i výsledkově přitom svěřenci Svatopluka Habance více než hodinu drželi se Spartou statečně krok. Dokonale využívali výškovou převahu v šestnáctce, vypracovali si několik vyložených gólových šancí. Bojovali, blokovali sparťanské střely a u všech míčů byli o krok dřív. Jenže na to se historie ptát nebude.

Domácí Sparta se do zápasu dostávala křečovitě, bylo to i zásluhou, do té doby skvělé defenzívy Slovácka. Letenští přitom plánovali utkání rozhodnout už v první půlce, což potvrdil i autor dvou gólů Václav Kadlec. „Věděli jsme, že Slovácko se do útoku příliš nepohrne a bude čekat na brejky. Chtěli jme dát rychlý gól, to se nepovedlo, ale zůstával jsem klidný. Věřil jsem, že z našeho tlaku branky přijdou," nechala se slyšet mladá hvězdička domácích

S tvrzením, že se Slovácko nepohrne do útoku, se ale mýlil. V první půli byl rozhodně nejzaměstnanějším mužem na hřišti gólman Sparty Vaclík. Díky štěstí a nepřesné mušce modrobílých ale odolal.

Smutným hrdinou utkání byl Libor Došek. Před utkáním vyslovil přání na Spartě bodovat. Byl to on, kdo mohl hlavně v prvním dějství mohl poslat hosty překvapivě a zaslouženě do vedení. „Ani jednou jsem balon netrefil tak, jak jsem chtěl. Kdybychom dali první gól, zápas mohl vypadat jinak. Na kdyby se ale nehraje. První branku jsme dostali my a potom jsme během deseti minut vytvořili jakýsi chaos," přiznal nejlepší střelec Slovácka.

„Podařilo se nám udržet čisté konto do poločasové přestávky, což byl jeden z našich cílů. Kdybychom dokázali jít do vedení, tak by to bylo jistě zajímavé, ale nestalo se tak, a Sparta nás pak potrestala. Zápas nakonec skončil pro nás až příliš krutým výsledkem," poznamenal trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Jedním zásahem se na čtyřbrankové demolici podílel i Roman Bednář. Před pár týdny ještě bojoval o smlouvu, v posledních dnech si ale vyzkoušel, jaké je to zahrát si proti Chelsea, a teď dokonce vstřelil za Spartu první mistrovský gól. V 80. minutě vystřídal Lafatu a za několik vteřin už s míčem upaloval přímo na bránu. Vystřelil k tyči a… gól!

„Šel jsem sám a jen jsem to uklidil," líčil Bednář po zápase novinářům. „Předtím mi pomohl Léo Kweuke, skvěle zabojoval. A pak se míč od obránce odrazil ke mně. Přesně jsem to přečetl. Doufám, že nezůstanu jen u jednoho gólu," věří osminásobný reprezentant. „Skórovat chci v každém zápase a pomoct tím Spartě k výhře." (std, ms, mls)