„Chci na hřišti vítězné typy," nechal se slyšet před zápasem domácí kouč. Jedním z nich měl být a také byl záložník Vlastimil Daníček. Muž, který v Teplicích začal na lavičce náhradníků, rozhodl gólem tři minuty před koncem o výhře Slovácka. Bal to jeho třetí ligová trefa v kariéře. „Bylo to z nacvičeného náběhu. Ve vápně byl ještě Honza Trousil, byl jsem úplně volný, asi se víc soustředili na něho. Byl jsem trochu v záklonu, jen jsem chtěl trefit zadní tyč. Míč jsem viděl pořádně až v síti, to už jsem běžel slavit," popisoval svoji vítěznou trefu Daníček, kterou oslavoval hodně nezvykle. Běžel k tribuně s prstem na puse. „Bez komentáře," necítil potřebu nic vysvětlovat záložník Slovácka.

Vstřelil branku, celý zápas zodpovědně „odmakal", ale přesto si není jistý místem v základní sestavě. „Myslím, že se může sestava točit. Nemáme danou základní jedenáctku. Každý může zastoupit každého. Všichni chtějí využít svoji šanci," soudí Daníček a opatrně hodnotil svůj výkon. „Mohlo to být i lepší, ale gól je gól a výhra je výhra," usmál se na závěr.

Zatímco hráči Slovácka zářili po zápase spokojeností, na druhé straně logicky zavládl smutek.

Nová posila Vysočiny, defenzivní záložník Adam Jánoš, syn tragicky zesnulého brankáře Zdeňka Jánoše, který patřil k odchovancům fotbalu v Uherském Hradišti, si na Slovácku ligovou premiéru v základní sestavě. „Byla rozpačitá a rád bych na ni zapomněl. V první půlce jsme měli víc šancí a ke gólu jsme měli dotáhnout nějaký centr. Srazila nás branka do šatny, po přestávce už jsme odpadli. Jsme na začátku ligy, ale na Slovácku jsme měli minimálně na remízu," hodnotil zápas jihlavský záložník.

Adam Jánoš se sice v Uherském Hradišti narodil, ale odmalička žije v Praze, kde ho pro velký fotbal vychovala Sparta. Utkání na Slovácku byl pro něho pikantní jen v tom, že mu přišla fandit rodina. „Přišla babička s dědou a známí od taťky, nijak extra jsem to ale neprožíval," přiznal ligový debutant.

Velmi smutný byl po utkání i autor jediného jihlavského gólu Lukáš Masopust. „Hned bych ho vyměnil za tři body, i za bod," přiznal. „Porážka hodně bolí. Chtěli jsme tady vyhrát, ale před koncem první půle jsme dostali gól, za který jsem mohl já, a pak ještě jeden. Ve velkém vedru se hrálo hrozně, ale na to se vymlouvat nechceme, to je pro všechny stejné. I zedníci v tomto počasí musí pracovat," poznamenal sympaticky jihlavský záložník.