Většinu utkání sice měli míč pod kontrolou, ve finální fázi ale zklamali, zatímco Hradec Králové byl ve svých šancích stoprocentní.

Mužem zápasu se stal útočník Vojtěch Štěpán, jehož podpis nesly všechny tři branky utkání.

1. FC SLOVÁCKO – HRADEC KRÁLOVÉ 0:3 (0:1)

„Je to pro mě obrovské zklamání, nic takového jsem vůbec nečekal,“ soukal ze sebe na tiskové konerenci trenér Slovácka Miroslav Soukup. Bylo vidět, jak ho vysoká porážka bolí.

„Zvládli jsme doma těžké zápasy, pak jsme podali sympatické výkony v Jablonci a Plzni a teď tohle…,“ koroutil nevěřícně hlavou.

Přitom kdyby už ve čtvrté minutě proměnil svou velkou šanci domácí záložník Filip Hlúpik, mohlo být všechno jinak. Jeho oblouček přes vyběhnuvšího Koubka ovšem stačil těsně před brankovou čárou uklidit do bezpečí vracející se Fukal.

Hradec tak mohl dát betonovat a soustředit se na rychlé brejky. Ještě více mu pomohl šťastný vedoucí gól, kdy Štěpánův volný přímý kop z levé strany prošel s lehkou Volešákovou tečí změtí těl přes celé malé vápno a zapadl přesně k tyči – 0:1.

Domácí se snažili o vyrovnání, hrálo se výhradně na polovině Hradce, ale v zakončení jim chyběl důraz i větší přesnost.

Cestu mezi tři tyče si nenašly Volešákův halfvolej ani Doškova chytrá patička na konci prvního poločasu. Domácí útočník se proháčkoval do šance i těsně po přestávce, obrana Hradce ale nakonec stačila nebezpečí zažehnat.

"Dnes se k nám nepřiklonilo ani štěstí, náš tlak k ničemu nevedl. Hra byla kostrbatá, možná nám chyběla odvaha vzít balon a vystřelit. Vysoké míče do šestnáctky totiž Hradečtí odvraceli,“ povzdechl si Miroslav Soukup.

To hostům vyšlo vše, na co sáhli. Stačily jim dva rychlé kontry a na světelné tabuli najednou svítilo 0:3. Katem Slovácka se stal hradecký útočník Vojtěch Štěpán, který v obou případech překonal Heču přesnou ranou k pravé tyči.

„Když dá hráč tři góly, tak je to od něj samozřejmě nadstandardní výkon. Konečně ukázal, proč jsme ho kupovali. Dostal ale i kvalitní přihrávky, což je pro útočníka důležité,“ nechtěl Štěpána přechválit trenér Václav Kotal.

Jeho tým tříbrankový n áskok udržel až do konce. Domácí sice v poslední minutě konečně rozvlnili síť za Koubkem, jenže Volešákova trefa kvůli ofsajdu stejně neplatila.

„Musím, říct, že ten rozdíl neodpovídá dění na hřišti. Domácí byli po celý zápas aktivní, ale nám se povedly brejky. Na še výhra je ovšem zasloužená, protože jsme dali góly,“ poznamenal hradecký kouč, jehož hráče před zápasem prý pořádně nabudila věta ve slováckém zpravodaji o tom, že votroci jsou pro domácí příjemný soupeř.

„Kluky to nadzvedlo a ukázali, že až tak příjemným soupeřem nejsou,“ vysvětloval Kotal. Nutno ovšem podotknout, že žádná taková věta ve zpravodaji k utkání nebyla.

„Je mi líto fanoušků. Dnes byli náš nejlepší hráč, fandili nám až do poslední minuty,“ mohl Miroslav Soukup na závěr alespoň pochválit fanoušky, kteří jeho tým hnali na zteč až do závěrečných vteřin utkání.

Branky: 14., 65. a 70. Štěpán. Rozhodčí: Ardeleánu – Chytil, Moláček. ŽK: Ondřejka, Trávník – Holeš, Zelený. Diváci: 4817.

1. FC Slovácko: Heča 3 – Kuncl 4, Trousil 3, Mezlík 3, Reinberk 4 – Hlúpik 4 (58. Pavelka 3), Daníček 3, Trávník 3 (68. Kovář), Volešák 4 – Ondřejka 4, Došek 3. Trenér: M. Soukup.

Hradec Králové: Koubek 2 – Fukal (11. Dvořák 3), Pávek 3, Hochmeister 3 – Holeš 4, Plašil 3, Šisler 2, Poděbradský 3, Zelený 3 (88. Janoušek) – Černý 3, Štěpán 1 (71. Mrázek). Trenér: V. Kotal.