Hlavním hrdinou utkání byl gólman týmu z Julisky Filip Rada, proti kterému se neprosadil ani „Superdošan".

1. FC SLOVÁCKO – DUKLA PRAHA 0:1 (0:0)

Kanonýr Slovácka Libor Došek dosáhl v minulém domácím zápase na metu sta ligových branek a před začátkem utkání dostal od majitele klubu Zdeňka Zemka dres se symbolickým číslem 100. Vstup do Klubu ligových kanonýrů připomnělo i choreo kotle Slovácka, na kterém byl dvoumetrový snajpr vyobrazen coby „Superdošan". To však bohužel byla poslední radost, kterou domácí tribuny v sobotu večer zažily.

„Měli jsme klíč posunout se tabulkou dál nahoru, ale bránu jsme neodemkli, v příštím zápase se Znojmem musíme bodovat," litoval po smolné prohře domácí kouč Svaopluk Habanec.

Zatímco už vzpomínaný duel s Libercem byl reklamou na fotbal, na kterou se bude ještě nějaký ten pátek vzpomínat, tentokrát se domácím strhující výkon zopakovat nepovedlo. Nebylo by však fér napsat, že všechno bylo špatně, to v žádném případě. I proti Dukle si modrobílí vytvořili celou řadu šancí, jenže tentokrát jim chybělo to hlavní – góly.

Kolikrát přitom k extázi chybělo nasměrovat míč třeba jen o pár centimetrů vedle. Přesně do této kategorie spadaly tutovky Kerbra a Biolka po nádherných centrech Jiřího Valenty. Prvně jmenovaný hlavičkoval do nohou gólmana Dukly, pokus druhého zastavila levá tyč. Na druhé straně se sám na bránu řítil Néstor, domácí gólman Melichárek mu ale tutovku zneškodnil.

Po změně stran měl podruhé gól na hlavě Matěj Biolek, mladý záložník Slovácka ale v tísni hlavičkoval nad. Těsně nad břevno pálil po centru ze strany i Tomáš Rada, ten však byl hodně rád, protože jinak by si vstřelil ukázkový vlastní gól.

Čtvrt hodiny před koncem už se ale míč v domácí síti třepotal. Po Kaloudově nabídce se na přední tyči dostal k míči Mareš a poslal hosty do vedení – 0:1.

„Ve druhé půli už jsme nebyli tak vysoko a domácí nás zatlačili. Vyšel nám ale jeden brejk a dostali jsme si do vedení," konstatoval trenér Dukly Luboš Kozel.

„Při inkasované brance jsme otevřeli prostor na straně. První chyba přišla už na půlce, kde jsme byli nedůrazní a nechali jednomu z hráčů soupeře moc prostoru. Měl čas se otočit s balonem a našel Kaloudu, který pak adresoval gólovou přihrávku," zlobil se Svaopluk Habanec.

Jeho svěřenci se na hřišti hodně rozčilovali, své si od Tomáše Rady schytal hlavně pomezní Jiřík. Reklamovat údajně měli faul Marka, který předcházel celé akci, nebo následný ofsajd. „Nechci to řešiit. My jsme měli dát branku, šancí jsme měli dost," nechtěl se na tento momnet vymlouvat domácí kouč.

Slovácko mělo největší šanci na vyrovnání v 85. minutě. Košútovu střelu gólman Rada vyrazil jen k Doškovi, který ovšem na gólmana Dukly ani nadvakrát nevyzrál. Po následné sérii rohů se k zajímavé dorážce dostal i Šimko, jenže nemířil přesně.

„Jsme zklamaný. Zápas rozhodně nebyl rozehraný tak, abychom ztratili tři body. Šancí jsme měli dost," smutnil po utkání Svatopluk Habanec, jehož svěřenci měli za úkol hrát po křídlech a zlobit ze standardek.

„To se nám dařilo, ale zatímco v předchozích zápasech jsme dali šest gólů, teď nic," pokrčil rameny trenér poraženého celku.

To na druhé straně bylo pořádně veselo, z kabiny Dukly se řinula hlasitá hudba.

„Je to nějaká speciální písnička, kterou v roce 1966 hrávala pro tehdejší silnou generaci. Je to dechovka – Když Dukla válí – nebo něco takového," usmíval se trenér Kozel, který si výhru očividně užíval. „Získali jsme nesmírně cenné tři body. Stáli při nás všichni svatí, Filip Rada nás několikrát zachránil," vyzdvihl svého gólmana.

Branka: 74. Mareš. Rozhodčí: Hrubeš – Jiřík, Zeman. ŽK: Došek, Valenta, Košút, Kuncl, Rada – Mareš, Néstor. Diváci: 4034.

1. FC Slovácko: Melichárek – Kuncl (88. Mezlík), Rada (86. Trousil), Košút, Šimko – Daníček – Biolek, Valenta, Petr (78. Ondřejka), Kerbr – Došek. Trenér: S. Habanec.

Dukla: Dukla: Rada – Romera, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek (64. Vrzal) – Néstor (32. Kalouda), Malý, Gedeon, Marek Hanousek, Mareš (81. Božič) – Marek. Trenér: L. Kozel.