„V Dukle nastoupil v sedmnácti zápasech – v jedenácti hrál v základní sestavě a byly to vesměs vítězné duely," poznamenal kouč Slovácka Svatopluk Habanec. „Měl by to být pro náš tým hotový hráč. Vybral jsem si ho já s představou, že bude plnit na hřišti věci jako Kuba Petr. Sám jsem na to zvědavý," pousmál se kouč.

„Ještě není v plné kondici, musí dohnat tréninkové manko. Nějakou dobu trénoval sám. Připravovat se sám anebo s mančaftem je obrovský rozdíl," povídal o čerstvé posile Svatopluk Habanec.

Trenér Slovácka nepředpokládá, že by Kalouda okamžitě naskočil do základní sestavy. „Zpočátku je připravený na skok zasáhnout do utkání. Zcela naplno by mohl hrát během tří čtyř kol. Ale záleží na samotném hráči," odhaduje pozici někdejšího megatalentu českého fotbalu kouč Slovácka. Rozhovor s novou posilou Slovácka si můžete přečíst v pátečním vydání Deníku.

Představujeme novou posilu

Fotbalově Luboš Kalouda vyrůstal v Brně. Za první mužstvo debutoval v devatenácti letech v prosinci 2006.

O rok později na Mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Kanadě prožil nejpovedenější část své kariéry. Čeští mladíci se v Severní Americe pod vedením trenéra Miroslava Soukupa probojovali až do finále. Kalouda vstřelil na šampionátu v šesti zápasech tři branky a byl jedním z nejlepších hráčů výběru bývalého kouče Slovácka.

V roce 2008 přestoupil i přes nabídky západních klubů trochu překvapivě do CSKA Moskva. V hlavním městě Ruska se i vinou zdravotních problémů neprosadil, od léta 2009 hostoval ve Spartě.

Poté odešel na další hostování, sezonu odehrál za druholigovou Astrachaň, odtud odešel do mužstva nováčka ukrajinské ligy PFK Oleksandrija.

Poslední jeho angažmá bylo v pražské Dukle. V létě 2012 podepsal s klubem tříletou smlouvu, ale nedokázal si vybojovat místo v základní sestavě. Letos na jaře se s klubem dohodl na předčasném ukončení kontraktu.

KARIÉRA:

2006–2008 ⋌FC Brno
2008–2012 ⋌CSKA Moskva
2009/2010 ⋌AC Sparta Praha

2010/2012 ⋌Volgar Astrachaň
2012 ⋌PFK Oleksandrija
2012/2014 ⋌Dukla Praha