Úplně do zpěvu mu ale pochopitelně nebylo. Od začátku zimní přípravy se netají tím, že mužstvo chce zapracovat především na defenzivě, a tři inkasované góly nejsou dobrou vizitkou. Kouče mrzel především způsob, jakým jeho tým umožnil soupeři skórovat.

„Některé naše rozehrávky řešíme dost zbrkle a naivně, a pak z toho pramení inkasované góly. Musíme se ještě více zaměřit na to, abychom naši hru co nejvíce zjednodušili," poznamenal trenér Slovácka.

Modrobílá obrana měla problémy s rychlými kontry soupeře, po kterých obránci nedokázali uhlídat nabíhající hráče. Všichni sledovali balon a střelci zůstali neobsazení. V prvním poločase inkasoval z podobných akcích gólman Michal Daněk dva góly, hned po přestávce osmý tým polské Ekstraklasy překonal i Milana Heču.

Bialystok o poločase vystřídal kompletní jedenáctku a na hře to bylo znát. Po již zmiňovaném třetím gólu převzalo Slovácko, které udělalo čtyři změny v sestavě, iniciativu, k čemuž mu pomohla i Košútova rychlá odpověď. Druhou půli, která se hrála za umělého osvětlení, dvakrát přerušil výpadek proudu, modrobílí se ale vyvést z tempa nenechali. Havlík nejprve snížil a tři minuty před koncem Došek hlavou srovnal na 3:3. A to ještě nebylo vše. Už v nastaveném čase zůstal po rohovém kopu na přední tyči zcela osamocený Jaroslav Diviš a z voleje rozhodl o výhře Slovácka.

„Bylo to bláznivé utkání, které začalo se zpožděním a následně bylo dvakrát přerušeno kvůli výpadku proudu. Na začátku zápasu jsme měli dvě šance, které jsme mohli lépe zužitkovat, ale místo toho jsme do poločasu dvě branky inkasovali. Ve druhém poločase jsme brzy dostali třetí branku, ale naštěstí nás to nepoložilo a dvěma slepenými góly jsme se dostali zpět do hry," shrnul pro webové stránky klubu Svatopluk Habanec.

Trenér Slovácka si zatím průběh soustředění pochvaluje, jeho tým našel v turecké Antalyi dokonalé podmínky. „Máme tady vše, co potřebujeme, a to nejen co se týče zázemí. Hlavně hrací plochy jsou zde na vysoké úrovni," těší Svatopluka Habance.

Jagiellonia Bialystok – 1.FC Slovácko 3:4 (2:0)

Branky: 26. Cernych, 45. Mackiewicz, 47. Grzelczak – 50. Košút, 58. Havlík. 87. Došek, 90. + 3 Diviš.

1.FC Slovácko: Daněk (46. Heča) – Kuncl (46. Reinberk), Rada, Košút, Šimko (46. Chyla) – Daníček, Havlík, Chvátal (80. Kone), Civič (60. Sadílek) – Hlúpik (46. Došek) – Diviš. Trenér: Habanec.

K dalšímu přípravnému duelu nastoupí fotbalisté Slovácka v úterý, kdy se střetne s ukrajinským celkem Karpaty Lvov.