Po změně stran ovšem měli navrch domácí jednogólové manko zaslouženě vymazali.

Sigma Olomouc – 1. FC Slovácko 2:2 (1:2)

Utkání začalo výborně pro Hanáky. Díky premiérové ligové trefě mladíka Housky z trestného kopu, totiž brzy vedli. Jenže pak předvedli divákům obdobu příbramského blackoutu z minulého kola.

Olomouc znovu srazil gól ze standardky. Ve 30. minutě po rohu vyskočil Milan Kerbr a připomněl řadu branek, které jeho otec střílel v barvách Sigmy.
„Už nevím, co s tím. V týdnu jsme se na to zaměřili a stejně se nám to zase opakuje," kroutil hlavou olomoucký trenér Martin Kotůlek.

Navíc ještě než se jeho svěřenci vzpamatovali, inkasovali z kopačky Kerbra podruhé. Reinberkův přízemní centr prošel celým vápnem a míč po střele křídelního hráče Slovácka zapadl přesně mezi tyč a přesouvajícího se brankáře Blahu – 1:2.

Do přestávky už Slovácko hru kontrolovalo, po změně stran však byli jeho hráči téměř za statisty. „Jako bychom se zalekli toho, že vedeme. Nechali jsme Sigmě hodně prostoru a ona nás pak kombinací přehrála," řekl trenér hostů Svatopluk Habanec.

Hanáci vyrovnali už po deseti minutách druhého poločasu. Šindelář vyhrál souboj, Houska uvolnil Ordoše, a ten mezi nohama prostřelil brankáře Melichárka – 2:2.

Za dalším gólem táhl Sigmu aktivní Navrátil. Žádný z jeho střeleckých pokusů se však neujal. Bohužel to platilo i pro jeho centr, na který těsně nedosáhl Doležal. Další vyloženou příležitost už si Sigma nevypracovala. Střela Vepřeka z dálky šla vedle a Lietavova hlavička byla příliš slabá na to, aby změnila remízový stav.

„Vážím si toho, že hráči ze sebe nakonec vytáhli všechno, co v nich bylo. Je to ale velká škola. Ve druhém poločase jsme měli tlak, i když vyložené šance moc ne. Herně to bylo dobré, ale výsledek není podle představ," smutnil Martin Kotůlek.

I jeho protějšek konečný výsledek bral. „Jsem za bod nakonec rád. Má pro nás velkou cenu. Herně byla Olomouc lepší, ale díky dvěma brankám z prvního poločasu jsme to nakonec uhráli," zhodnotil duel kouč Slovácka Habanec.

Branky: 11. Houska, 55. Ordoš – 30. a 32. Kerbr. Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Kotík. ŽK: Navrátil – Reinberk, Biolek, Došek, Havlík, Valenta. Diváci: 4168.

Olomouc: Blaha – Vidlička, Koutný, Škerle, Vepřek – Šindelář – Varadi (46. Schulmeister), Ordoš, Houska (90. Falta), Navrátil – Doležal (78. Lietava). Trenér: Martin Kotůlek.

Slovácko: Melichárek – Reinberk (75. R. Mezlík), Rada, Košút, Šimko – Biolek, Valenta, Daníček, Petr (71. Havlík), Kerbr – Došek. Trenér: Svatopluk Habanec.