A určitě je na co se těšit. V neděli totiž do Uherského Hradiště přijede Příbram – na první pohled nepříliš atraktivní soupeř, jenž ale poskládal výborné mužstvo, které by mohlo být černým koněm ligy. Velkým lákadlem je také souboj kanonýrů, ve kterém domácí snajpr Libor Došek vyzve příbramský tank Romana Bednáře.

1. FC SLOVÁCKO – PŘÍBRAM

Neděle v 18 hodin

Rozhodčí: Marek – Peřina, Antoníček

Bilance: 26 zápasů – 11 výher, 6 remíz, 9 porážek, skóre 31:23

Oba střelci v úvodních třech kolech nasázeli po čtyřech brankách, což je společně s teplickým Martinem Fillem řadí na čelo tabulky kanonýrů. Výjimečnost obou hráčů potvrzuje i domácí trenér. „Jsou to nadstandardní hráči, kteří umí rozhodovat zápasy. Nedivím se, že ten zápas řada lidí může vnímat jako jejich souboj," nechal se slyšet Svatopluk Habanec.

Uhlídat střelce Příbrami, to bude jedna z hlavních podmínek úspěchu. „Je to borec se zkušenostmi z Anglie, to hovoří samo za sebe. Jeho největší předností je určitě důraz, se kterým jde do každého souboje. Zároveň je ale i chytrý až vyčůraný, takže musíte být pořád ve střehu," říká stoper Slovácka Tomáš Břečka, který se pomalu vrací na hřiště po dlouhém zranění.

V neděli ovšem bude v základní jedenáctce chybět. „Po půlroční pauze odehrál jen jeden zápas za béčko ve třetí lize, složení zadních řad nebudu měnit," prohlásil trenér Slovácka. Bednáře tak budou mít na starost Rada s Košútem, neboť Stanislav Hofmann si bude odpykávat jednozápasový trest na vyloučení v Plzni.

Byla by ovšem velká chyba soustředit se pouze na jediného hráče. Příbram totiž dlouhodobě potvrzuje vysoké kvality, vždyť z posledních dvanácti ligových utkání prohrála jen dvě a v posledních pěti vždy vstřelila minimálně dvě branky.

„Tak silnou Příbram jsem ještě nezažil. Všechny posty má velice kvalitně obsazené, určitě se budou v tabulce pohybovat někde za silnou trojkou," pokyvuje uznale hlavou Svatopluk Habanec.

„Ale zase abychom z nich nedělali supermany, jsem přesvědčený, že v jejich zkušené obraně nějaké skulinky najdeme a zápas zvládneme," dodal kouč Slovácka.