„Zasloužíme si kořalku, i když je to zakázané," pousmál se domácí kouč.

„Mám tady na víkend dcery, starší už je plnoletá, tak si možná dáme pohárek burčáku." V mnohem horší náladě byl jeho protějšek Miroslav Koubek, který bezprostředně po utkání rezignoval na svou funkci.

V sychravém podvečeru se podívaná pod hradišťskýma sovíma očima sice rozjížděla poněkud pozvolněji, o to větší smršť pak ale nečekaně přišla. Hned z prvního rohu posadil Volešák balon na Doškovu hlavu a slovácké peklo bouřilo poprvé – 1:0.Radost Slovácka o gólu na 1:0 – zleva Filip Hlúpik, Marián Kovář, střelec Došek (zády) a Jan Trousil.

Vzápětí se hradišťský stadion otřásal podruhé, to se však fanouši s chutí smáli povedenému transparentu domácího kotle „Nás nesere prohibice, máme litry slivovice".

A jen o pár vteřin později bylo ještě veseleji. To Hlúpik po dlouhém pasu přetlačil Johanu a napálil míč přímo do šibenice – 2:0.

Do zápasu jsme vstoupili dobře, aktivně. V rozletu nás ale zastavila první standardka, při které si stoper nesplnil svůj úkol. Stejně tak přišlo selhání ve středu obrany při druhé brance, nacož jsem reagoval rychlým střídáním," připomněl Miroslav Koubek bleskové stažení Petra Johany.

Jenže se brzy vrátili do hry. Martin Nešpor nejprve zranil Jana Trousila, který odešel k ošetření do šaten, a pak naštval domácí i podruhé. V rozhozené obraně Slovácka se k němu na malém vápnu dostal míč, který vzápětí rozvnil síť za bezmocným Melichárkem – 2:1.

Pak měl na noze další dva góly Hlúpik, jenže možnost stát se hrdinou utkání odmítl, když v obou případech mířil těsně vedle.

Sedm minut před přestávkou inkasovali domácí další ránu. Nepovedenou malou domů Trousil uhasil jen za cenu stažení Nešpora a verdikt rozhodčího Zelinky byl nekopromisní – červená karta.

ČTĚTE TAKÉ: Vyloučený Trousil prý Nešpora nedržel

„Bude nám chybět proti Jablonci, samozřejmě je to velká ztráta, kteá mě mrzí. Honza je totiž lídr v kabině i na hřišti," litoval Svatopluk Habanec, který i přes oslabení ponechal na hřišti totožnou sestavu, jen Daníčka stáhl do obranné čtveřice. „Volešák s Valentou byli plní sil, byli schopní doskakovat hráče, takže mě nic nenutilo posílat na hřiště dalšího obránce," vysvětlil svůj tah.

A jeho svěřenci zvládli své úkoly na jedničku. Očekávaný tlak Boleslavi se vůbec nedostavil, nebezpečnějším týmem byli naopak modrobílí. Ladislav Volešák se nejprve zastřeloval, v 60. minutě ale z trestného kopu parádně zakroutil míč, který i s pomocí břevna skončil přesně v šibenici – 3:1. „To byl největší zlom v zápase. Mohli jsme se pak soustředit na defenzivu, což nám pomohlo, neboť Blelsav má obrovskou sílu v útoku," pochvaloval si kouč Slovácka.

ČTĚTE TAKÉ: Ladislav Volešák: Že je prohibice? Stejně pijeme jenom pivo

Jeho tým ve zbytku utkání bez větších potíží udržel soupeře na uzdě a mohlo slavit veledůležité tři body.

„Zápas se mi moc líbil. Dnes jsme vyhráli zaslouženě, v předchozích zápasech jsem to spíše dával za vinu spíše paní Štěstěně. Kluci ukázali morál, jejich touha po výhře byla obrovská," nepřestával chválit mužstvo spokojený trenér, který se dokonce šel po utkání podělit o radost z výhry s fanoušky. „Nejsem cirkusák, který by před nimi poskakoval, ale když se radovali, bylo příjemné si s nimi plácnout. V první řadě jsem ale šel poplácat kluky, kteří na hřišti nechali srdce. Ještě k divákům – upřímně, čekal jsem, že jich přijde aspoň o pět set víc," hodil Svatopluk Habanec příznivcům Slovácka před dalším domácícm zápasem s Jabloncem rukavici.

„Domácím k vítězství blahopřeji, vybojovali si ho kvaliním výkonem. Kontaktním gólem jsme se dostali zpět do hry, nahrálo nám i vyloučení Trousila, věřili jsme, že můžeme utkání otočit. Slovácko si ale chytrou hrou hájilo území, náš tlak byl křečovitý," posteskl si hostující trenér Miroslav Koubek.

1. FC SLOVÁCKO – MLADÁ BOLESLAV 3:1 (2:1)

Branky: 9. Došek, 13. Hlúpik, 60. Volešák – 22. Nešpor. Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Nádvorník. ŽK: Volešák – Nešpor, Šírl, Janíček, Mareš, Ščuk, Dosoudil. ČK: 38. Trousil. Diváci: 4122.

1. FC Slovácko: Melichárek 3 – Reinberk 3, Trousil 4, Mezlík 2, Kubáň 2 – Hlúpik 2 (90. Lukáš), Valenta 2 (90. Martykán), Daníček 3, Volešák 2 – Kovář 3 (69. Kerbr), Došek 1. Trenér: S. Habanec.

Mladá Boleslav: Šeda 3 – Bořil 3, Janíček 4 (68. Magera), Johana 5 (16. Dosoudil 3), Šírl 3 – Kysela 4, Ščuk 4, Kúdela 3, Sivrič 4 (64. Štohanzl) – Nešpor 2, Mareš 3. Trenér: M. Koubek.

„Nás nesere prohibice, máme litry slivovice"

Transparent fanoušků Slovácka

Zákaz prodeje alkoholu, který v pátek vyhlásila vláda, snad ani nemohli nechat bez povšimnutí fanoušci Slovácka. Přestože metylalkoholová aféra, která stála život již mnoho lidí, není jinak vůbec k smíchu, kotel hradišťských příznivců svým choreem náramně pobavil celý stadion. Na tranparentu totiž velkými písmeny stálo „Nás nesere prohibice, máme litry slivovice".