1. FC Slovácko – NK Maribor 1:0 (1:0)

Trenér Levý poslal na hřiště jedenáctku, která se pravděpodobně od jarní premiéry moc lišit nebude.

V prvním dějství byl k vidění rušný a atraktivní fotbal. Slovácko poprvé zahrozilo po čtvrthodině hry hlavičkou Zajíce. V dalších minutách měl slovinský mistr nejméně tři gólové příležitosti, ale všechny zlikvidoval skvělý Heča.

Opravdová paráda přišla po půlhodině hry. Jak se později ukázalo, byl to také rozhodující moment zápasu. Eldar Civič postupoval z druhé vlny sám na slovinskou branku, nejprve se chystal přihrávat, ale nakonec utěšenou střelou z nějakých 25metrů dostal Slovácko do vedení – 1:0. Druhou gólovou pojistku mohl přidat v samém závěru Zajíc, ale v sólovém úniku selhal.

Druhý poločas, do kterého poslal kouč Levý tři čerstvé hráče, už tak výživný nebyl. Hrálo se většinou mezi šestnáctkami a hráči obou týmů si vytvářeli pološance nebo mířili mimo tři tyče. Slovinci mohli srovnat sedm minut před koncem, ale technickou parádu Laška gólman Heča vytáhl na roh.
„Na závěr soustředění přišla velmi dobrá prověrka s pravidelným účastníkem evropských poháru. Jsem rád, že jsme ji zvládli vítězně. Soupeř měl určité šance, ale my jsme podali velmi disciplinovaný a taktický výkon," hodnotil zápas kouč Slovácka, který věří, že výhra jeho mančaft nabudí. „Vítězství by mělo posílit sebevědomí hráčů do úvodu ligy," přeje si zkušený stratég.

Ze základního kádru se v generálce neobjevil forvard Frencis Kone. Podle kouče Slovácka jde o menší zdravotní problém. „Měl něco se zády, není to nic vážného, nechtěli jsme riskovat. Od pondělí začne normálně trénovat, na Jablonec by měl být připraven," řekl na závěr Stanislav Levý.

Ostrý start jarní části sezony čeká na fotbalisty Slovácka v sobotu 18.2. Od 15.30 přivítají na svém stadionu desáté mužstvo tabulky FK Jablonec.

Branka: 29. Civič

1. FC Slovácko: Heča – Reinberk, Rada, Břečka (46. Hofmann), Civič – Daníček, Šumulikoski, Havlík – Navrátil (46. Biolek), Zajíc (46. Šimko), Tetteh. Trenér: Stanislav Levý