„Původně jsem chtěl vytáhnout kluky na běžky, ale stejně není sníh, tak se nedá nic dělat,“ krčí rameny trenér Jan Palinek.

Hráči slovácké zálohy by však přesto neměli trpět stereotypem. Realizační tým si pro ně připravil pestrou přípravu. Kromě tradičního nabírání fyzické kondice v kunovském lese a umělé trávy v Uherském Hradišti a Kunovicích se totiž mohou těšit na spinning, aerobic či power jógu.

„Chceme zabránit tomu, aby příprava byla stereotypní,“ říká Palinek, který má neoblíbenou zimní dřinu ještě v živé paměti.

„Budeme využívat také posilovnu a regeneraci v areálu stadionu,“ dodává.

Béčko Slovácka začalo s tréninkem 14. ledna, trenéru Palinkovi se hlásila šestnáctka hráčů. Většinou známé tváře, ke kterým se připojilo kvarteto navrátilců z hostování Pospíšil, Ondřejka, Sukup a Melichárek.

„A po zranění se zapojil také Pyclík,“ doplnil kouč hradišťské zálohy, který hned dal svým ovečkám pořádně „do těla“.

„Chtěli jsme si ověřit, jestli na sobě pracovali, tak jsme začali Cooprovým testem,“ usmívá se Palinek. Nutno podotknout, že limit stanovený pro dvanáctiminutovku splnili všichni.

„Kdo na sobě dělal, tak to měl bez problémů, někdo třeba musel jít na krev. Ale uspěli všichni,“ těší Palinka.

Po hrubé přípravě budou jeho svěřenci pomalu přecházet na herní část. První vlaštovka je v tomto směru čeká v sobotu, kdy se představí v Šardicích.

„Celkem bychom měli odehrát osm až devět přípravných duelů,“ říká Jan Palinek, který věří, že se mu podaří mužstvo dobře připravit na start jarních odvet.

„Chytit začátek bude hodně důležité. Bylo by nepříjemné, kdyby se k nám zespodu přiblížily další týmy.“ Slovácko B začne jarní část MSFL 16. března domácím zápasem proti 1. FC Brno B.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY SLOVÁCKA B

sobota 26. ledna: Šardice - Slovácko B (14). Středa 6. února: Slovácko B -Baník Ostrava B (UT Kunovice, 15). Sobota 9. února: Kroměříž - Slovácko B (10.30). Sobota 16. února: Mutěnice - Slovácko B (13). Středa 20. února: HFK Olomouc - Slovácko B (16). Neděle 24. února: Slovácko B - Nové Mesto nad Váhom (Kunovice, 13). Neděle 2. března: Slovácko B - Nemšová (Kunovice, 11). Neděle 9. března: Slovácko B - ?, soupeř pro generálku ještě není znám (Kunovice, 10.15).