Rozhodující moment zápasu přišel už po osmnácti minutách hry ze standartní situace. Na vlastní polovině fauloval Daníček. Turecký tým zahrával přímá kop, balon se dostal až na zadní tyč, kde čekal Basdas, který vstřelil jedinou branku zápasu.

V dalších minutách se hrálo většinou ve středu hřiště. Po půlhodině hry se dostal do nadějné pozice Navrátil, ale turecký gólman mu šanci zneškodnil.

V závěru poločasu podržel dvěma zákroky Slovácko gólman Heča.

„Soupeř byl velmi kvalitní, svoji sílu ukázal hlavně v první půlce,“ krátce zhodnotil úvodní dějství trenér Slovácka Stanislav Levý.

Po změně stran mohli svěřenci trenéra Levého srovnat, ale šance Machalíka a Hofmanna brankou neskončily. Své příležitosti neproměnily ani Kubala a střídající Yu, kterého patnáct minut před koncem vychytal gólman Akbaba.

David Machalík (v bílém).
Chceme hrát v horní polovině tabulky, hlásí ze Slovinska záložník Machalík

V posledních minutách utkání si Slovácko vytvořilo tlak, ale vyrovnat se hráčům nepodařilo.

„Naše mužstvo předvedlo kvalitní fotbal. Co mě mrzí je ta porážka, protože ani v přípravě nechceme prohrávat. Jsem rád, že jsme těsně před odjezdem mohli takové utkání sehrát,“ shrnul kouč Slovácka pro klubový web zápas a na závěr zhodnotil celé soustředění.

„S přístupem hráčů k těm šestnácti dnům musím vyslovit absolutní spokojenost. Pracovitost, přístup k tréninkům a zápasům byla příkladná. Věřím, že v nové sezoně se nám to vrátí a přinese ovoce.“

Nová sezona začne pro Slovácko v sobotu 29.7. V Uherském Hradišti se představí osmý celek uplynulé sezony Jablonec. Zápas začíná v 16 hodin.

KDÇ Karabükspor - 1.FC Slovácko 1:0 (1:0)

Branka: 18. Basdas

1.FC Slovácko: Heča – Reinberk (70. Juroška), Hofmann, Šimko, Divíšek – Rezek (60. Vasiljev), Machalík, Daníček, Havlík, Navrátil (46. Šumulikoski) – Kubala (60. Yu). Trenér: Levý.