S mužstvem odletí hráči juniorky Haša a Břečka. Sládek ve Slovácku hrát nebude, zájem o jeho služby projevil bratislavský Slovan. Máme lepší útočníky – tvrdí Habanec

Trenér Svatopluk Habanec měl o nominaci jasno už po sobotním přípravném duelu proti Nitře.

„Bereme sebou tři brankáře, osm obránců, sedm záložníků a pět útočníků, z nichž jeden může hrát ze strany. To je naše skladba. Dvacet hráčů a tři brankáři."

Do Turecka překvapivě neodletí Peter Sládek, který se vrátil z hostování na Myjavě a zatím absolvoval kompletní zimní přípravu.

„U něho bych to rozdělil na dvě věci. První je ta sportovní, mezi čtyři útočníky se neprobojoval. Druhá věc je, že každý hráč musí chtít v našem klubu být, a to jsem z něho necítil," vysvětloval jeho neúčast Habanec, ale nějakém velkém zklamání nemluvil.

„Je to jeho rozhodnutí, kam se chce ve své kariéře ubírat. Myslím si, že máme v kádru čtyři lepší útočníky než je Sládek."

Podle posledních informací projevil o služby třiadvacetiletého útočníka zájem bratislavský Slovan.

„Peter má se Slováckem smlouvu do 30. června 2014. Od zástupců klubu jsme dostali návrh nového kontraktu do léta 2016, ale ani zdaleka jsme se nepřiblížili k dohodě. Je tu zájem Slovanu. V prví řadě se ale musí domluvit kluby. Problém může představovat výše odstupného," řekl pro server profutbal.sk Sládkův manažer Michal Holeščák.

Místo v letadle se nenašlo ani pro Jana Lukáše. Do Turecka se naopak podívá fotbalista juniorky Roman Haša, kterého kouč Slovácka měsíc testoval.

„Přistoupil ke zkoušce tak, že má hodně blízko se dostat do kádru, ostatní bude záležet jenom na něm. Bude jeden z těch útočníků, s nimiž budeme dál pracovat. Poletí i Tomáš Břečka, který nás v přípravě zaujal. Co se týče Honzy Lukáše, je potřeba, aby na sobě ještě víc zapracoval. Během jara si ho můžeme kdykoliv stáhnout z béčka. Po soustředění se kádr možná o jedno místečko zúží, rád bych mužstvo ještě zkvalitnil," naznačil možný příchod ještě jedné posily Habanec.

Desetidenní soustředění bude pro trenéra Slovácka premiérové, zatím se do Turecka podíval jenom jako turista. Novinkou pro něj bude i vícedenní pobyt s mužstvem.

„V Turecku jsem byl jen soukromně. Slovácko tam letí už potřetí, mám hromadu informací, takže že bych z toho byl vykulený, to ne. Za pět měsíců jsem kluky poznal dost, ale v Turecku to bude zase něco jiného," cítí kouč modrobílých.

Se soupeři, kteří na Slovácko v přípravných zápasech čekají, si Habanec příliš hlavu neláme.

„Jména si nepamatuji. Tuším, že tam bude třetí mančaft srbské ligy, jeden ruský soupeř, Maďaři, a na závěr třetiligový rakouský klub," vypočítal.

Zatímco Slovácko bude pomaličku v turecké Antalyi balit kufry, jeho první ligový soupeř – pražská Sparta – už bude mít za sebou zápas Evropské ligy proti londýnské Chelsea. Trenér Svatopluk Habanec plánuje pozorovat soupeře na dálku.

„Doufám, že přenos zápasu na některém kanále vymašírujeme. Sleduji přípravu a posilování Sparty, je to obrovská síla. Na druhou stranu, čím větší mají konkurenci, tak na hřišti to vždycky nemusí být optimální.

Každopádně výhoda Sparty bude, že před ligou odehrají dva soutěžní zápasy," uvědomuje si Habanec.

Kádr 1. FC Slovácko, který odletí na soustředění do Turecka

Brankáři: Melichárek, Heča, Chvojka.

Obránci: Reinberk, Kuncl, Trousil, Hofmann, Košút, Mezlík, Břečka, Kubáň.

Záložnící: Fujerík, Daníček, Hlúpik, Kordula, Valenta, Trávník, Volešák.

Útočníci: Skalák, Došek, Haša, Kerbr, Kovář.