„Věřím, že to, co tady vidíte, je jen začátek. Je možné, že jsme na někoho zapomněli, takže věřím, že se nám přihlásí rodinní příslušníci dalších legend a pomohou nám historii ještě lépe zmapovat. A věřím také, že budou přibývat i nové osobnosti," nechal se slyšet majitel 1. FC Slovácko Zdeněk Zemek. K vytvoření Síně slávy ho inspirovali tvůrci chodníku slávy u sportovní haly. „Tehdy jsem si řekl, že musíme vybudovat něco, co bude ukazovat historii klubu až k jeho počátkům."

Expozice udělala velkou radost i samotným legendám. „V Česku se příliš nenosí vážit si legend a bývalých hráčů. Je dobře, že hlavně ti mladí uvidí, kdo tady pro klub něco udělal a něco znamenal," poznamenal slavný stoper Miroslav Kadlec.

Překvapil ale, že síně slávy nejsou ani v Německu, kde dlouhá léta hrával, příliš rozšířené. „Mají to spíše jen ty větší kluby. Například v Kaiserslauternu vzniklo, jak oni říkají, muzeum 1. FCK až před dvěma roky," prozradil. Sám ho ještě neviděl, když tam dvakrát byl, pokaždé bylo uzavřené, protože otevřené je pouze o víkendu. „V květnu jsme tam ale pozvaní, tak bych se do něj měl konečně podívat," těší se někdejší kapitán reprezentace, který věří, že v muzeu najde i sebe. „Myslím, že nějakou fotku bych tam měl mít, protože Kaiserslautern měl v historii pět velkých úspěchů a u tří z nich jsem byl," zavzpomínal na zlaté časy.

Slovácká síň slávy je rozdělena na tři části. První je věnovaná osobnostem, které se zapsaly do historie obou klubů. „V současnosti obsahuje třiatřicet jmen a bude doplněna o další historické a snad i budoucí osobnosti," nastínil mluvčí klubu František Uhříček. Druhou a nejrozsáhlejší částí je historie včetně zajímavých artefaktů nebo pohárů za trojnásobnou účast ve finále Českého (Československého) poháru. Ve třetí části jsou osobnosti, které jsou slavnými odchovanci klubu, jako jsou například Lubomír Vlk, Miroslav a Michal Kadlecové, Karel Kuba a další.

Navštívit síň ale nebude jednoduché. Nachází se totiž v prostorách V.I.P., které jsou běžným návštěvníkům stadionu obvykle zapovězené. „Veřejnosti bude síň slávy přístupná v rámci nejrůznějších aktivit klubu. O každé příležitosti otevření těchto prostor budeme vždy s předstihem informovat," dodal František Uhříček.