„Bylo to příjemné takto slyšet tribuny. Opouštěl jsem klub v dobrém, takže se sem vždycky budu rád vracet," reagoval na hezké gesto skromný 21letý záložník.

Ve známém prostředí se k němu gentlemansky chovali i bývalí spoluhráči, na které po zápase neřekl jediného špatného slova. „Určitě na mě nehráli tvrdě. Bylo to fér na hřišti, všechno v pohodě," usmíval se Michal Trávník, který na Slovácku zasáhl do čtyř prvoligových sezon.

A jak se on sám cítil ve specifickém utkání před zraky své rodiny a svých známých? „Dobře, nebyl jsem svázaný. Ale svůj výkon hodnotit nebudu," nesměle sklonil hlavu před diktafony novinářů.

Při komentáři k zápasu už byl pak o něco hovornější. Bylo na něm patrné, jak je z remízy 1:1 zklamaný.

„Bod je pro nás málo. V první půli jsme měli dost šancí, ve druhé se jich také pár objevilo, jenže neprosadili jsme se. Je to pro nás ztráta," hlesl účastník letošního Eura do 21 let, který se následně snažil ještě zodpovědět otázku, proč jeho tým po změně stran předvedl mnohem horší výkon než v úvodním dějství.

„Slovácko je silné v tom, že Doša (útočník Libor Došek – pozn. red.) vždycky dobře podrží balon a ten pak putuje do strany. Dělalo nám to problémy. A ještě mělo hodně nebezpečné standardky, na které nás trenér upozorňoval. Ale také se nám je nepodařilo bránit dle představ," poznamenal odchovanec uherskohradišťského celku Michal Trávník.