„Věřím, že máme větší kvalitu a soupeři porážku oplatíme," burcuje svůj tým před důležitým soubojem Svatopluk Habanec.

BANÍK OSTRAVA – 1. FC SLOVÁCKO

Dnes v 17 hodin

Rozhodčí: Nenadál – Wilczek, Dobrovolný

Bilance: 25 zápasů – 12 výher, 6 remíz, 7 porážek, skóre 37:26

Domácí budou postrádat svou největší hvězdu, Milan Baroš se zranil v minulém utkání na Bohemians. Otázkou ovšem je, jestli je to pro Slovácko dobrá zpráva. Baník totiž bez někdejšího reprezentačního útočníka vstřelil klokanům dvě branky a odvezl si z Ďolíčku všechny body. Úvodní gól přitom zaznamenal Francis Narh, který vystřídal zraněného Baroše. Ten Narh, který na podzim pořádně trápil obranu Slovácka a jednou brankou přispěl k výhře Ostravy 2:1.

„Odehrál výborné utkání, tak to má být, že když hráč z lavičky naskočí a ještě zvedne hru mužstva. To je pro nás dobrá zpráva," potěšil trenéra Baníku Petra Frňku mladý Ghaňan.

„Jsem přesvědčený, že Barošova absence není pro Baník žádnou ztrátou. Dokázali to už na Bohemce, kde se prezentovali zformovanou obrannou hrou a byli velice nebezpeční při brejcích. Takřka každý jejich útok smrděl gólem," všiml si Svatopluk Habanec.

Ze soupeře ovšem strach nemá. Naopak, věří svému týmu. „Ostravě výhra na Bohemians psychicky určitě hodně pomohla, protože ukončila sérii devíti zápasů bez vítězství. Na Baníku ale máme šanci uspět. Jsme fotbalovější a doufám, že to ukážeme i na hřišti – vytvoříme si šance, dáme góly a odvezeme si tři body," nastínil kouč Slovácka ideální scénář.

Pokud by mu jeho plán vyšel, byly by to již třetí výhra Slovácka na Bazalech z posledních čtyř zápasů.

Ze strany domácích je cítit respekt. „Slovácko je těžký soupeř. Hodně spoléhají na Doška, ale do ofenzivy se tlačí ve větším počtu hráčů. Nebezpeční jsou třeba Kerbr, Diviš nebo Kalouda. My jsme ale odehráli dobré zápasy i se silnějšími soupeři, takže není důvod se bát. Stejně jako v každém utkání chceme i tentokrát uspět," dodal Petr Frňka.