Slovácku k výhře stačila půlhodina, přesněji dvě slepené branky, kdy se trefily Dudová s Matouškovou.

„I bez tří hráček jsme byli po celý čas lepší, přičemž naše vítězství mohlo být mnohem výraznější. Soupeř měl jen dvě šance," spočítal kouč. Přestože Slovácko po utkání získalo jistotu bronzu, žádné oslavy se nekonaly.

„Stále totiž existuje teoretická možnost, že můžeme skončit čtvrtí stejně jako druzí. Po víkendu je ale o medailistech prakticky rozhodnuto," je přesvědčen trenér, pro kterého to bude premiérový cenný kov u kormidla fotbalistek Slovácka. „Pro holky ale bude již šestá v řadě," připomněl.

Další z utkání nadstavby čeká Slovácko v neděli, kdy od 15 hodin na Širůchu vyzve úřadujícího mistra a lídra soutěže Spartu Praha.

„Zřejmě se bude hrát na trávě, což je pro nás svátek. Rozhodně se pokusíme nejlepšímu celku znepříjemnit jeho roli. Každý získaný bod s ním by měl cenu zlata," je realistou Vlachovský.

BRNO – 1. FC SLOVÁCKO 1:3 (0:2)

Branky: 74. Veselá – 28. Dudová, 30. Matoušková, 63. Kovaříková. Rozhodčí: Jurajdová, 100 diváků.

Slovácko: Červinková – Jankůjová, Sedláčková, Blažková, Soukeníková – Kovaříková (72. Stolářová), Cvernová, Strožová, Janků – Matoušková (78. Knapová), Dudová. Trenér: Petr Vlachovský.

I. liga kopané dorostenek – 2. kolo nadstavby – skupina o 5. – 8. místo: 

BRNO – 1. FC SLOVÁCKO 0:3 (0:0). Branky: 43. Dufková, 59. Maleňková, 62. Šubardová.

Slovácko: Kozumplíková – Lysáková, Palová, Stolářová (68. Blažková), Knapová (67. Soukeníková) – Maleňáková (65. Janků), Horáčková, Šulová, Kristýnová – Šubardová, Dufková. Trenér: Ján Jačisko.