„Domluvili jsme se na přestupu Petera Sládka ze Slovácka k nám na Myjavu, není tam žádné hostování, jde o přestup. Smlouvy jsou od právníků u nás na podpis, zrovna je zpracováváme. Zítra by mělo dojít k definitivnímu podpisu. Přestup je od 28. 2. 2013," prozradil generální manažer Myjavy Peter Halabrín, který doufá, že definitivnímu podpisu nic nezabrání. „Může se stát všechno, ale vzhledem ke korektnosti jednání, si myslím, že se nic podobného nestane."

Vedení 1. FC Slovácko zatím přestup nechtělo potvrdit. „Až to bude definitivní, tak vám to rád potvrdím. Iniciativa Myjavy je silná, zatím ale nic podepsané není," nechal se slyšet ředitel klubu Vladimír Krejčí. „Myjavě jsme sdělili podmínky, za jakých jsme ochotni Petera uvolnit. Míč je teď na slovenské straně. Poslední termín k přestupu je ve čtvrtek," dodal.

Myjavský Spartak před nedávnem nabídl za Sládkův přestup 110 tisíc eur. To však Slovácko odmítlo. Při posledním jednání Slováci svoji nabídku navýšili. „Ve finále jsme se domluvili na částce, která je vyšší," potvrdil Peter Halabrín. O možných procentech pro Slovácko z dalšího prodeje třiadvacetiletého fotbalisty, ale mluvit nechtěl. „To jsou detaily smlouvy, které nechci komentovat."

Sám Peter Sládek si tedy už dnes bude moct po několika týdnech nejistoty oddechnout. „Spadl mi obrovský kámen ze srdce, jsem rád, že jsem vyřešil v uvozovkách svoje problémy. Chvílemi už jsem přestával věřit, ale věděl jsem, že se stále jedná. Jsem rád, že se vracím domů. Chtěl bych poděkovat majitelům Myjavy a samozřejmě i Slovácku, že se domluvili."

Zájem o Sládka měly údajně v minulých dnech projevit také pražská Slavia, Trnava a bratislavský Slovan.