Po hodině hry ho jenom kousek smůly připravil o zápis do střelecké listiny, brankář Berkovec mu akrobatickým zákrokem jeho střelu zpacifikoval. „V první chvíli jsem si chtěl balon zpracovat, nakonec jsem si to rozmyslel a vystřelil z první. Velká škoda, že to gólman tečoval," litoval své brankové příležitosti.

I přesto, že se do střelecké listiny nezapsal, tak mohl být makedonský plajer ve službách Slovácka se svým výkonem spokojený. Odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů, přesto svůj výkon hodnotil zbytečně skromně. „Řekl bych, že jsem hrál normálně, potěšila hlavně výhra, tu stavím nad svůj osobní výkon. Bylo to důležité vítězství, pokud chceme hrát v horní polovině, tak ty zápasy s mančafty, které jsou v tabulce pod námi, musíme zvládat. Pro větší klid nám v zápase chyběl ještě jeden gól, nějaké šance jsme měli."

V nedělním duelu proti mistrovské Viktorii Plzeň se očekává, že defenzivní záložník bude jeden z nejvytíženějších hráčů modrobílých. „Bude to těžké, Viktorka má strašně nebezpečné útočníky, ale myslím, že i tam jde něco uhrát. Bude to zajímavá konfrontace, liga je strašně vyrovnaná, určitě se dá něco dělat i proti Plzni. Hlavně se nesmíme bát a čekat zalezlí vzadu, abychom něco uhráli, tak musíme být aktivní. Pokud chceme bodovat, tak musí zahrát celý mančaft bez chyby, nebude to o žádném individuálním výkonu," přemýšlí nad receptem, který povede k bodovému zisku 32letý fotbalista.

Na rekonstruovaném stadionu plzeňské Viktorie si Šumulikoski zahraje vůbec poprvé. Naposledy se na západě Čech představil v listopadu 2003. Tehdy si ještě v dresu Synotu odvezl tři body za nejtěsnější výhru 1:0. „Dobře si na ten zápas vzpomínám, tehdy nebyla liga tak vyrovnaná. Plzeň byla v dolní polovině tabulky. Myslím si, že nakonec dokonce sestoupila, dnes je situace úplně jiná," dobře ví někdejší reprezentant Makedonie.

Domácí Viktoria má za sebou dva veledůležité jarní duely. Během čtyř dnů nastoupila proti pražské Spartě a ve čtvrtečním večeru se postavila v osmifinálové bitvě Evropské ligy francouzskému Olympique Lyon. Může Slovácko něco vytěžit z herní únavy Západočechů?

„Myslím si, že jo. Navíc se jim na Spartě vykartovali dva hráči, chybět jim bude hlavně Hořava, je to jeden z nejlepších záložníků v lize. Dá se toho využít," myslí si Šumulikoski.

Aktuálně ztrácí Plzeň na pražskou Spartu osm bodů. Podle záložníka Slovácka ještě o mistrovském titulu rozhodnuto není, ale spíš věří vedoucímu mužstvu tabulky. „Do konce ligy schází ještě pořád dost zápasů. Není tam zase tak obrovský bodový rozdíl, ale Sparta má vyrovnanější a kvalitnější kádr. Myslím, že si titul už nenechá ujít," povídá opora Slovácka, ale do tipování sestupujících mančaftů se nechce pouštět. „Spodek tabulky je strašně vyrovnaný, bodové rozdíly jsou minimální a do konce ligy se může stát cokoliv. Ani Bohemka, která je poslední, u nás nehrála zase tak špatně. Mají dobré hráče, jen jim prostě nevyšel zápas," říká na závěr režisér defenzivy Slovácka.