„Ten zápas nám vyšel po všech stránkách. Trenér nás na něj dobře připravil. Jihlavu jsme měli zmapovanou,“ pochvaloval si Chmelíček, který je odchovancem žďárského fotbalu.

Na hřišti byl hodně vidět, ale měl i štěstí. V důležitém momentu ho z bryndy vytáhl spoluhráč Cleber. Za stavu 1:0 totiž rozhodčí nařídil proti hostům pokutový kop a k míči se postavil právě Chmelíček, který je už delší dobu považován za spolehlivého exekutora.

Jenomže jihlavský gólman Jan Vojáček jeho střelu i dorážku vyrazil. Míč do sítě protlačil až právě dobíhající Cleber.

„S Vojcem se známe z Olomouce i z Uničova, pár penalt už jsem na něj kopal. Navíc jihlavský trenér Marko se byl podívat na naši přípravu se Žilinou, kde jsem penaltu kopal, tak jsem si řekl, že to zkusím dát jinam a to byla chyba,“ uznává devětadvacetiletý útočník.

Jeho rána šla totiž téměř doprostřed. „Kopl jsem to špatně, i tu dorážku,“ říká.

Přesto po zmiňované situaci jeho spoluhráči slavili gól. Jen Chmelíček, který po dorážce přepadl až do jihlavské branky a zamotal se do sítě, moc radost neprojevoval.

„Já jsem se do té sítě zamotal, takže jsem se odtamtud snažil dostat,“ usmívá se.

Jeho chvíle přišla šest minut před koncem. Peter Sládek mu přiťukl míč a Chmelíček parádní střelou završil vystoupení Slovácka třetím gólem. „Bylo to celkem daleko, ale vedli jsme 2:0, navíc bylo chvíli do konce, tak jsem to zkusil. Nakonec to tam krásně zapadlo, byla to taková pološajtle,“ popisuje.

Slovácko na tom po podzimu není moc dobře. Výhra nad Jihlavou totiž znamená v průběžné druholigové tabulce pouhou jedenáctou příčku, což je na ambiciózní klub z Uherského Hradiště hodně málo.

„Po nepovedeném podzimu ten postup moc reálný není, ale my chceme ukázat, že fotbal hrát umíme. Třeba nás vítězství právě nad Jihlavou nastartuje k nějaké šňůře,“ doufá Chmelíček.

V posledních letech se mu nevyhýbala komplikovaná zranění. Naposledy si v zimní přípravě vykloubil prst. „Ale už je všechno v pořádku,“ ujišťuje.