„Na našem výkonu, tedy až na posledních dvacet minut, bych chtěl stavet. Chyby si určitě důrazně vyříkáme, ze zápasu se ale dá vzít i spousta pozitivního," poznamenal uherskobrodský kou­č.

BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM – UHERSKÝ BROD 3:0 (0:0)

Hosté se v minulé sezoně zachraňovali až v posledním kole a přes léto ještě oslabili, přesto od začátku tahali za delší konec. Zaskočení domácí často jen bezradně příhlíželi rychlým křídelním akcím ČSK. Činili se zejména krajní záložníci Josefík s Mančíkem, nejnebezpečnější střelecký pokus pak měl na svědomí Šálek, jehož rána olízla tyč.

„Hráli jse opravdu velice dobře, na druhou stranu je potřeba říct, že jen po šestnáctku. Do vyložených šancí se nám dostávat nedařilo," přiznal František Ondrůšek.

Jedna taková ale přece jen přišla. Už po změně stran Hruboš krásně vysunul za obranu motorovou myš Josefíka, ten však své sólo zakončil nejhůře, jak mohl, když trefil jen nohy bystřického gólmana. A jak už to tak bývá, vzápětí se měnilo skóre na druhé straně, když domácí potrestali velkou chybu brodské defenzívy – 1:0.

„Pak jsme vrhli všechny síly do útoku, druhý gól nás ale definitivně zmrazil. Přitom k němu vůbec nemělo dojít, neboť akci nejprve předcházel faul na Honzu Pochylého a následně měl rozhodčí dát červenou kartu domácímu gólmanovi, který odstrčil našeho hráče. Bohužel se tak ale nestalo," zlobil se brodský lodivod.

Rozhozený tým pak inkasoval ještě jednou a do nového ročníku tak vstoupil vyokou porážkou 0:3. „Nedá se nic dělat, v dalším zápase doma s Tasovicemi to musíme napravit. Máme jim co vracet, tak věřím, že získáme tři body," uzavřel František Ondrůšek.

Branky: Prášil, Hájek, Urbánek.

Uh. Brod: M. Ondrůšek – Nevařil, M. David, Vrága, Kúdela – Josefík (72. Jan Pochylý), R. David, Zemánek, Mančík – Šálek, Hruboš.

Trenér: F. Ondrůšek.