Pět minut před koncem totiž hosté kopali penaltu, kterou naštěstí náš gólman Antonín Popelka chytil. Opět tak potvrdil, jaký je na desítky specialita,“ konstatoval trenér domácích Zdeněk Šebesta.

STRÁNÍ – BŘECLAV 1:1 (1:1)

Úvod patřil domácím, kteří na soupeře vlétli pěkně od podlahy a z úvodních šancí se chytila ta po čtvrt hodiny hry. „Sedláček neskutečným způsobem vymáchal na hraně vápna obránce a jeho následná polostřela skončila ve vinklu brány soupeře,“ potěšilo kouče. „Škoda, že jsme ve zbytku šancí spálili spoustu šancí, zejména pak Bihári. Kdyby dal jednu ze svých pěti tutovek a netrefil jen břevno a tyč, mohli jsme slavit,“ posteskl si Šebesta, který naopak musel ještě do přestávky strávit vyrovnání Břeclavi po rohu.

Ve zbytku času byla k vidění hra nahoru – dolů. „Zatímco my tlačili, hosté hráli na brejky. Hodně nebezpečné,“ přiznal trenér Strání.
Domácím se deset minut před koncem naskytla zajímavá výhoda, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Ulehla.

1. FC Slovácko - Mladá Boleslav
Premiéra Kordulovi nevyšla. Všechny body veze ze Slovácka Boleslav

„Vsadili jsme na útočnou kartu, ale byl to soupeř, který jednou pláchl a po zaváhání Sedláčka mohl z penalty rozhodnout. Naštěstí se ukázalo, jak dobrá věc je v krajských soutěžích kopání penalt za nerozhodného stavu,“ mne si ještě nyní ruce Šebesta. „Velký dík patří Popelkovi, který si na pokutové kopy věří. Tonda češe nervy nejen soupeřům, ale i spoluhráčům na tréninku, kdy z těchto situací vydělává. Nyní důkladně rozebral kapitána Břeclavi a jeho pokus lehce chytil,“ směje se Zdeněk Šebesta.

„Prohrát jsme si nezasloužili, proto i přes naši převahu je z pohledu zahozené penalty soupeřem v závěru remíza zasloužená,“ sportovně uznal trenér Strání.

Branky: 16. Sedláček - 25. Musil. Rozhodčí: Malčánek, 326 diváků. Strání: Popelka - Gardian, Sedláček, Bihári (71. Kolaja), Jaroněk, Palík, Fruhauf (76. Miklovič), Valenta, Silnica, Crla, Pilka. Trenér: Zdeněk Šebesta.

1. FC Slovácko - Mladá Boleslav
Kordula: Slovácko miluji, vůči klubu cítím zodpovědnost